fbpx

Ανεβάζει πάλι την ένταση ο Ερντογάν- Πάει για προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία

0 179

Μικρή «ανάσα» φαίνεται ότι προσέφερε η Μαδρίτη και η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στα ελληνοτουρκικά. καθώς απ’ ότι φαίνεται, ο Ερντογάν προετοιμάζεται για ένα θερμό δεύτερο 15ήμερο Ιουλίου και πιθανώς έναν «καυτό» Αύγουστο.

Την αίσθηση, που έχουν αρκετοί τόσο στη Βασιλίσσης Σοφίας όσο και στο Πεντάγωνο, ενισχύουν αφενός οι πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αφετέρου οι ειδήσεις από την αντιπέρα ακτή του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανής Ηγεσίας (HALC) και ένας από τους ισχυρότερους ελληνοαμερικανούς επί κυβέρνησης Μπάιντεν, Έντι Ζεμενίδης, σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα, στην Ουάσιγκτον κυκλοφόρησε πως «ο κ. Ερντογάν θα κάνει κάτι μεγάλο στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου», όταν και θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, προσκεκλημένος της «μαριονέτας» του Ερσίν Τατάρ, ηγέτη του ψευδοκράτους. Το «μεγάλο» πιθανολογείται πως είναι η ανακοίνωση της προσάρτησης του κατεχόμενου τμήματος της βόρειας Κύπρου στην Τουρκία εν μέσω πανηγυρικού κλίματος και σώου στημένου στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, μπροστά σε εκσκαφείς και εργάτες που χτίζουν τα Βαρώσια. Ήδη ο Τατάρ «τρέχει» τις παράνομες εργασίες στην πόλη, παραβιάζοντας όλα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να προσφέρει στον «προστάτη» του μια εκδήλωση αντάξια του προσώπου του. Κάτι που έχει ανάγκη ο Ερτντογάν ώστε να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό της χώρας του και ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών. Μάλιστα, πληροφορίες από τη Μεγαλόνησο θέλει τους δυο τους να τοποθετούν και τον θεμέλιο λίθο στο «προεδρικό μέγαρο» για τους ψευδεπίγραφους ηγέτες της ΤΔΒΚ.

Ο καθένας μπορεί να φανταστεί τον τόνο και το περιεχόμενο των ομιλιών Ερντογάν, Τατάρ και των υπολοίπων σε ένα τέτοιο σκηνικό, το οποίο υπερδιπλασιάζει την ένταση αν συνοδευτεί και με μια κίνηση σαν αυτή που περιγράφει ο Έντι Ζεμενίδης.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να βρει απαντήσεις η ελληνική διπλωματία και να προετοιμαστούν οι πάντες για τον νέο γύρο έντασης, αφού μερικά 24ωρα αργότερα θα βγει «κρουαζιέρα» το νέο υπερμεγέθες πλωτό γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν από τη Μερσίνη στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι Τούρκοι επιτελείς κρατούν επτασφράγιστο μυστικό την περιοχή που θα περιπλεύσει και θα ερευνήσει το σκάφος, αν και βάσει του διαμορφωμένου σκηνικού φαίνεται επικρατέστερο το σενάριο να κατευθυνθεί προς τη θαλάσσια περιοχή βορείως της Κύπρου, προχωρώντας πιθανώς στην πρόκληση του πλου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν θα κατευθυνθεί στο σημείο εργασίας του στις αρχές Αυγούστου» είναι η ανακοίνωση από πλευράς υπουργείου Ενέργειας των γειτόνων, με τον υπουργό Φ. Ντονμέζ να συνιστά «υπομονή» μέχρις ότου αποφασιστεί η αποστολή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More