fbpx

Αθλητισμός δυο ταχυτήτων: Η εκμετάλλευση Ιακωβίδη και η νέα «φάπα» Τεντόγλου

0 193

Η κατάθεση ψυχής του αρσιβαρίστα Θόδωρου Ιακωβίδη και η αποκάλυψη των συνθηκών, κάτω από τις οποίες οι πρωταθλητές μας προσπαθούν να ασχοληθούν με τα αθλήματα τους αλλά και να επιβιώσουν, ήταν η αφορμή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για το τι επικρατεί στις αθλητικές ομοσπονδίες αλλά και να αποκαλυφθεί η γύμνια του κράτους σε ό,τι αφορά στον αθλητισμό.

Η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Αθλητισμού προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το δράμα του Ιακωβίδη, να δείξουν ότι η Πολιτεία είναι στο πλευρό τους και ότι προχωρούν μεταρρυθμίσεις, χρεώνοντας όλα τα κακά στις ομοσπονδίες… Πόσο στο πλευρό τους, όμως, είναι στην πραγματικότητα, όταν τα «ψαλίδια» των μνημονίων στις κρατικές επιχορηγήσεις παραμένουν και σήμερα; Πως δικαιολογείται το ότι από τα δυο εκατομμύρια του παρελθόντος έχουμε κολλήσει στα 280.000-320.000 για το «άθλημα των δυνατών»; Πως ο στίβος, ο «βασιλιάς του αθλητισμού» περίμενε στο «παρά πέντε» των Ολυμπιακών να μπουν λεφτά στα ταμεία του ΣΕΓΑΣ για να πληρωθούν τα ψίχουλα, προπονητές και αθλητές;

Τα φώτα πάνω στον χρυσό Τεντόγλου, ο οποίος με το cool στυλ του και την ειλικρίνεια της ηλικίας λέει τα πράγματα με το όνομα τους: «Δεν ασχολείται κανένας. Αλλά ούτε θα κάτσω να γκρινιάξω. Ακούσατε τις δηλώσεις του Ιακωβίδη. Το ίδιο ισχύει για όλους. Έτσι είναι σε όλα τα παιδιά. Είμαι τυχερός που υπάρχουν κάποιοι αγώνες από τους οποίους βγάζουμε χρήματα. Εγώ από την Ελλάδα δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ. Μόνο από την Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ολυμπιακή προετοιμασία».

Και δεν είναι η πρώτη φορά, που ο πιτσιρικάς από τα Γρεβενά καταγγέλλει αυτούς που θα σπεύσουν να βγουν φωτογραφία μαζί του αύριο στο αεροδρόμιο. «Η πολιτεία ήταν εναντίον μας, τα στάδια, όλοι άπαντες ήταν απέναντί μας. Μόνοι μας είμαστε και κάνουμε ότι μπορούμε, μόνο έτσι μπορείς να πας μπροστά την δεδομένη στιγμή, γιατί λυπάμαι που το λέω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν λειτουργεί» είχε πει και τον Μάρτιο επιστρέφοντας με το μετάλλιο από τους πανευρωπαϊκούς Στίβου.

Νικολαϊδης: «Τι θα πεις κ. Αυγενάκη στους αθλητές που έτρωγαν από τα συσσίτια;»

«Ο πόνος, τα χειρουργεία, οι άδειες τσέπες, η απορία το πού θα έφτανε εάν είχε φυσιολογικές συνθήκες, και μια χούφτα από πολιτικά πρόσωπα που στους Ολυμπιακούς Αγώνες δίνουν σημασία στον κάθε Θοδωρή Ιακωβίδη, αλλά όταν κλείσουν οι κάμερες το τηλέφωνο είναι κατειλημμένο. Κάποια στεγανά πρέπει να σπάσουν στις σχέσεις ανάμεσα στις Ομοσπονδίες και την Πολιτεία ώστε να διασφαλίζεται ότι τουλάχιστον τα στοιχειώδη θα γίνονται» είπε από την πλευρά του ένας άλλος Ολυμπιονίκης του παρελθόντος και νυν πολιτικός, ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

«Οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι διαχρονικές και πολύ σοβαρές ώστε να ασκείται μικροπολιτική στις πλάτες αυτών των αθλητών. Η αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη είναι μια κλασσική αντίδραση ενός Υφυπουργού Αθλητισμού: επικοινώνησε με τον Ιακωβίδη ώστε να μη σταματήσει την καριέρα του. Τι θα γίνει όμως με τους συναθλητές του; Με τα παιδιά που δίπλα στον Θοδωρή ένιωσαν τον εξευτελισμό της έξωσης από τα σπίτια του Αγ. Κοσμά; Με τα παιδιά που έτρωγαν από τα συσσίτια της Εκκλησίας μαζί με τον Ιακωβίδη;».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More