fbpx

Bitcoin (BTC): Ενίσχυση δυναμικής

0 188

Στην προηγούμενη ανάλυση της 27ης Ιουλίου, με τίτλο «Δυναμική επαναφορά με προοπτικές», επισήμανα την ενίσχυση των ανοδικών συνθηκών αλλά και την περιοχή των 41.300, ως σημείο-κλειδί για την εκδήλωση μιας ισχυρής ανοδικής κίνησης.

Έκτοτε, η εντυπωσιακή πορεία των τιμών και με την στήριξη της βραχυχρόνιας ανερχόμενης ευθείας Α προσεγγίζει με αξιώσεις την αντίσταση των 51.400. Στα προσεχώς, η κατάκτηση του οχυρού των 58.000 θα οδηγήσει την διακύμανση να φλερτάρει με την καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών.

Στηρίξεις: 46.300 – 43.700
Αντιστάσεις: 51.400 – 54.400

ΘΕΤΙΚΟ
Η υπέρβαση των 51.400 και η εδραίωση των κλεισιμάτων υπεράνω αυτών θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια με στόχο την δοκιμασία της περιοχής αντίστασης των 54.400. Η επιτυχημένη έκβαση αυτής θα ανοίξει τον δρόμο για επαφή με το πλέον ισχυρό και εξόχως καθοριστικό πεδίο των 58.000, όπως ορίζεται από την μεσοπρόθεσμη ευθεία Β και την ροζ οριζόντια Ε (πράσινο περίγραμμα).

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η υποχώρηση των κλεισιμάτων κάτω από την ευθεία Α και σε συνδυασμό με την αδυναμία συγκράτησής τους από την στήριξη των 46.300 θα προκαλέσει αποδυνάμωση των ανοδικών συνθηκών. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα υποβληθεί σε σημαντική καταπόνηση η περιοχή των 43.700.

Ethereum (ETH): Σε απόσταση βολής
το προηγούμενο υψηλό

Η περιοχή στήριξης των 1.730 (οριζόντια ευθεία E) λειτουργώντας άψογα έναντι των αλλεπάλληλων πτωτικών επιθέσεων, όπως υποδεικνύουν τα κόκκινα βέλη, σε συνδυασμό με την ανοδική διάσπαση της πλευράς Ζ του τριγωνικού σχηματισμού ΕΖ δημιούργησαν μια ισχυρή κίνηση.

Τον έλεγχο αυτής έχει αναλάβει το κανάλι ΑΒ (πράσινη απόχρωση) φιλοδοξώντας να φέρει την διακύμανση όλο και πιο κοντά στα υψηλά των 4.370.

Στηρίξεις: 3.580 – 3.360
Αντιστάσεις: 4.100 – 4.370

ΘΕΤΙΚΟ
Η υπέρβαση των 4.100 και η εδραίωση της διενέργειας των κλεισιμάτων υψηλότερα της πλευράς Β θα υποβάλει σε ισχυρή δοκιμασία την αντοχή των 4.370. Η δε κατάκτηση αυτών θα οδηγήσει τις τιμές στην περιοχή των 4.750.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Μόνο η καθοδική διάσπαση της πλευράς Α και σε συνδυασμό με την επιμονή της διενέργειας των κλεισιμάτων χαμηλότερα της ζώνης στήριξης 3.580 – 3.360 θα ακυρώσουν την προσπάθεια που εξελίσσεται.

Αποποίηση ευθύνης
Το παρόν άρθρο εκφράζει τις υποκειμενικές απόψεις του γράφοντος για την τάση των αγορών, με βάση τα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί. Δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή ούτε αποτελεί προτροπή για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή, αγορά, πώληση ή διακράτηση μετοχών, παραγώγων, συμβολαίων επί δεικτών ή άλλων επενδυτικών προϊόντων, που αφορούν την ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη αγορά. Ο αναγνώστης πρέπει να αναγνωρίζει και να αποδέχεται ότι οι πάσης φύσεως επενδυτικές επιλογές στις κεφαλαιαγορές ενέχουν κινδύνους μείωσης ή και απώλειας ακόμη και όλης της αξίας της επένδυσης. Ως εκ τούτου θα πρέπει πάντα να παραμένει επιφυλακτικός απέναντι στις εκάστοτε πληροφορίες και να προβαίνει σε ενδελεχή έρευνα πριν από οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση, γνωρίζοντας ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη, χωρίς να διατηρεί ουδεμία αξίωση απέναντι στον αναλυτή, για την εξέλιξη της όποιας επένδυσής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More