Η Bank of America διατηρεί τη σύσταση «Buy» για τη Metlen, περιορίζοντας την τιμή-στόχο στα €63 από €66, μετά τα αδύναμα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου λόγω έκτακτης ζημιάς σε έργο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το EBITDA διαμορφώθηκε στα €445 εκατ. (-6%), αλλά σε κανονικοποιημένη βάση θα ξεπερνούσε τις εκτιμήσεις στα €577 εκατ.
Η τράπεζα μειώνει τις προβλέψεις για το 2025 (EBITDA €1,036 δισ., κέρδη €565 εκατ.), ωστόσο βλέπει ανάκαμψη από το 2026 με EBITDA άνω των €1,2 δισ. και κέρδη πάνω από €660 εκατ. Στρατηγικά, η Metlen στοχεύει EBITDA άνω των €2 δισ. με αιχμή τα critical metals, τα circular metals και την είσοδο στην άμυνα.
Παρά τη χαμηλότερη τιμή-στόχο, η BofA υπογραμμίζει ότι η μετοχή παραμένει ελκυστική, με περιθώριο ανόδου 22%-25% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.






































