Σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία το Κ. Μητσοτάκη, ούτε με άλλο πρόσωπο προερχόμενο από τη ΝΔ έστειλε ο δήμαρχος Αθήνας και μέλος του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου του Κινήματος, Χάρης Δούκας.
Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Mega ο δήμαρχος Αθηναίων εξηγώντας τις πολιτικές του θέσεις, σχετικά με τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, έθεσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει, κατά τη γνώμη του, να κινηθεί το ΠΑΣΟΚ, προτάσσοντας την ανάγκη για ένα μεγάλο, ανοιχτό συνέδριο, που θα αποφασίσει τον προσανατολισμό του Κινήματος:
“Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο και είναι χρέος του Νίκου Ανδρουλάκη να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί αλλιώς η χώρα θα έχει μεγάλες δυσκολίες και προβλήματα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να στηρίξουμε την προσπάθεια για να είναι το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα. Και θεωρώ πολύ βασικό αυτό να το κάνουμε ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό. Η απάντηση σε σημαντικά προβλήματα της χώρας, πρέπει να είναι μία προοδευτική απάντηση. Θέλουμε μια προοδευτική απάντηση απέναντι στην συντήρηση και στην εδραιωμένη συνθήκη σήψης που υπάρχει στη χώρα” τόνισς.
Και στο “πως μπορεί να γίνει αυτό” επισήμανε “εάν ξεκάθαρα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα δυνατό, τολμηρό και ξεκαθαρίσουμε επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση συγκυβέρνησης με την ΝΔ. δεν αφήνει καμία χαραμάδα ο κ. Ανδρουλάκης. Παρουσιάσαμε και το πρόγραμμά μας στη Θεσσαλονίκη” και υπογράμμισε “Το επόμενο βήμα είναι, για να μπορέσει να υπάρξει μία ξεκάθαρη προοδευτική απάντηση απέναντι στη σήψη, να γίνει ένα μεγάλο δημοκρατικό ανοιχτό συνέδριο με ένα κεντρικό διακύβευμα: τον προσανατολισμό. Όπου και εκεί θα υπάρξει και συλλογική απόφαση. Η συλλογική αυτή απόφαση θα λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση συγκυβέρνησης με τη ΝΔ”.
Ο κ. Δούκας απαντώντας σε όσους του ασκούν κριτική πολιτικές παρεμβάσεις του σημείωσε “Νομίζω ότι πρέπει να μιλάμε και να συζητάμε. Είμαστε όλοι ενεργοί πολίτες και πρέπει να έχουμε άποψη που αφορά στην πόλη μας, στην ζωή των κατοίκων. Είμαι ΠΑΣΟΚ, κατέβηκα και υποψήφιο πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ και υπάρχει και κόσμος που με στήριξε στην δεύτερη Κυριακή. Θεωρώ ότι έχω χρέος, την άποψή μου να την εκφέρω δημόσια, να εκτίθεμαι, να παρουσιάζω τις θέσεις και τις απόψεις μου και ο κόσμος να κρίνει», είπε χαρακτηριστικά για τις συχνές
Και όσον αφορά τη ενδεχόμενη επιστροφή Τσίπρα, ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε “Δεν ξέρω αν είναι πιθανολογούμενη η επιστροφή του κ. Τσίπρα, πρέπει και ο ίδιος να αποφασίσει και όταν υπάρξουν ανακοινώσεις θα τοποθετηθούμε νομίζω όλοι” Και πρόσθεσε “Όμως αυτό δεν πρέπει να αλλάζει την δική μας προσέγγιση η οποία πρέπει να είναι προοδευτική απάντηση και νίκη στις επόμενες εκλογές. Είναι χρέος του κ. Ανδρουλάκη να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί αλλιώς η χώρα θα έχει μεγάλες δυσκολίες και προβλήματα. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι για το Plan A και να μην υπάρχει καμία υποψία εσωστρέφειας. Πρέπει πολλοί να έχουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δουλεύουμε για τον κοινό στόχο που είναι εθνικός στόχος. Σε καμία περίπτωση συγκυβέρνηση με τη ΝΔ”.






































