fbpx

Credit Suisse: Εκτιμήσεις για ζημίες 1,6 δισ. δολ. στο δ’ τρίμηνο

0 86

Η Credit suisse εκτίμησε πως θα έχει ζημιές ύψους 1,6 δισ. δολ. το δ’ τρίμηνο καθώς βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη στρατηγική αναθεώρηση, ενώ υπάρχει και μια τεράστια επιβάρυνση λόγω υψηλών δικαστικών εξόδων.

«Αυτά τα αποφασιστικά μέτρα αναμένεται να οδηγήσουν σε ριζική αναδιάρθρωση της Τράπεζας Επενδύσεων, επιταχυνόμενο μετασχηματισμό του κόστους και ενίσχυση και ανακατανομή κεφαλαίων, καθένα από τα οποία προχωρά με ρυθμό», ανέφερε η τράπεζα σε ενημέρωση της αγοράς την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το CNBC.

Η Credit Suisse αποκάλυψε ότι συνέχισε να έχει καθαρές εκροές περιουσιακών στοιχείων και είπε ότι αυτές οι ροές ήταν περίπου το 6% των υπό διαχείριση στοιχείων ενεργητικού στο τέλος του τρίτου τριμήνου. Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη επισήμανε τον περασμένο μήνα ότι αυτή η τάση συνεχίστηκε τις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, μετά τις αναφορές που έθεταν αμφιβολίες για τη θέση ρευστότητάς της και τις ανταλλαγές πιστωτικής αθέτησης εκτινάσσονται. Οι συμβάσεις ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης είναι ένας τύπος χρηματοοικονομικού παραγώγου που παρέχει στον αγοραστή προστασία έναντι της αθέτησης.

«Στη διαχείριση περιουσίας, αυτές οι εκροές έχουν μειωθεί σημαντικά από τα αυξημένα επίπεδα των πρώτων δύο εβδομάδων του Οκτωβρίου 2022, αν και δεν έχουν ακόμη αντιστραφεί», δήλωσε η Credit Suisse την Τετάρτη.

Ο όμιλος αναμένει να καταγράψει ζημία 75 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που σχετίζεται με την πώληση της συμμετοχής του στη βρετανική πλατφόρμα τεχνολογίας πλούτου Allfunds group, ενώ οι χαμηλότερες καταθέσεις και τα μειωμένα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των καθαρών εσόδων από τόκους.

«Μαζί με τις δυσμενείς επιπτώσεις στα έσοδα από την προηγουμένως γνωστοποιηθείσα έξοδο από τις μη βασικές επιχειρήσεις και ανοίγματα, και όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως στις 27 Οκτωβρίου 2022, η Credit Suisse αναμένει από την Επενδυτική Τράπεζα και τον Όμιλο να αναφέρουν σημαντική ζημία προ φόρων στην τέταρτο τρίμηνο 2022, έως και 1,5 δισεκατομμύρια CHF για τον Όμιλο», ανέφερε η τράπεζα.

«Τα πραγματικά αποτελέσματα του Ομίλου θα εξαρτηθούν από διάφορους παράγοντες, όπως η απόδοση της Τράπεζας Επενδύσεων για το υπόλοιπο τρίμηνο, η συνεχιζόμενη έξοδος μη βασικών θέσεων, τυχόν απομειώσεις υπεραξίας και το αποτέλεσμα ορισμένων άλλων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων πιθανών πωλήσεων ακινήτων .»

Η Credit Suisse επιβεβαίωσε ότι έχει αρχίσει να εργάζεται για το στοχευμένο 15%, ή 2,5 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα, μείωση της βάσης δαπανών της έως το 2025 με στοχευμένη μείωση 1,2 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων το 2023. Παράλληλα, πραγματοποιούνται απολύσεις του 5% του εργατικού δυναμικού της τράπεζας μειώσεις σε «άλλα έξοδα που δεν σχετίζονται με αποζημίωση».

Η τράπεζα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιταχύνει την αναδιάρθρωση της επενδυτικής της τράπεζας πουλώντας ένα σημαντικό μέρος του ομίλου τιτλοποιημένων προϊόντων της (SPG) στην Apollo Global Management, μειώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία SPG από 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τα μέσα του 2023.

«Αυτές οι ενέργειες και άλλα μέτρα απομόχλευσης, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των μη βασικών επιχειρήσεων, αναμένεται να ενισχύσουν τους δείκτες ρευστότητας και να μειώσουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Ομίλου», ανέφερε την Τετάρτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More