Οι ελληνικές και κυπριακές τράπεζες σημείωσαν ισχυρές αποδόσεις και ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αναφέρει η Deutsche Bank σε ανάλυση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η αύξηση των δανείων στην Ελλάδα διαμορφώθηκε σε διψήφια ποσοστά με αυτό να οφείλεται κυρίως στον εταιρικό δανεισμό μετά από χρόνια υποεπένδυσης, σημειώνει η Deutsche Bank, προσθέτοντας ότι αυτό είναι μια βιώσιμη τάση η οποία θα επιτρέψει την ταχύτερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη των καθαρών κερδών από τόκους (ΝΙΙ) αλλά και ισχυρές μελλοντικές προοπτικές στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) με την υποστήριξη επιπλέον από την αύξηση των προμηθειών, την ισχυρή αποδοτικότητα και τη μείωση των προβλέψεων.
“Πιστεύουμε ότι οι τράπεζες είναι έτοιμες να συνεχίσουν να ξεχωρίζουν στην Ευρώπη, δείχνοντας συνεπή βελτίωση σε τομείς όπου υστερούσαν, ιδίως στην ποιότητα του ενεργητικού και τα κεφαλαιακά επίπεδα”, αναφέρει η Deutsche Bank






































