fbpx

Έχασε την ψυχραιμία της η κυβέρνηση με τα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ

0 188

Ενόχλησε σφόδρα το κυβερνών κόμμα η εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ, με αποτέλεσμα πέρα από το αναμενόμενο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, να αντιδράσουν και υπουργοί και υπουργεία σε μια προσπάθεια αποδόμησης των εξαγγελιών και της κριτικής προς την κυβέρνηση ανά τομέα, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Ο κ. Τσακαλώτος είχε ομολογήσει ότι το τσάκισμα της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ταξική επιλογή. Ο κ. Τσίπρας σήμερα υπερθεμάτισε. Μίλησε για εθνική ανάγκη”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε “Είναι το μόνο που συγκρατήσαμε από μια συνέντευξη στην οποία επαναλάμβανε μόνιμα κλισέ και τα προσφιλή του ψέματα”.

Κατά τον κ. Οικονόμου “όταν θεωρεί εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης είναι πολύ φυσικό να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει για την ελληνική οικογένεια να μπορεί να μεταβιβάζει την ακίνητη περιουσία και μέρος των χρημάτων που απέκτησε στα παιδιά της, χωρίς να πληρώνει φόρο”.

“Επιβεβαιώνει ότι είναι αγκυλωμένος στο παρελθόν και για αυτό δεν καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα αλλάζει, με κοινό παρανομαστή την ατομική προκοπή μέσα από την προαγωγή του συνολικού αγαθού” επισήμανε και υπογράμμισε: “Όσον αφορά στις εκλογές η προσωπική του αγωνία βρίσκεται στον αντίποδα της απαίτησης των Ελλήνων για σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή. Ο κ. Τσίπρας μετρά παθητικά το χρόνο μέχρι τις εκλογές- εμείς αξιοποιούμε τον χρόνο για να λύνουμε προβλήματα προς όφελος της πατρίδας και των ανθρώπων της”.

Σε παραλήρημα εξελίχθηκε η επίθεση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με χαρακτηρισμούς που δεν αφορούν στην ουσία των επιχειρημάτων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προδίδουν έλλειψη ψυχραιμίας.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης εκτός εαυτού ανέφερε “Εδώ πια δεν είναι θέμα Δεξιάς ή Αριστεράς! Όταν το ψέμα γίνεται επιστήμη και χρησιμοποιείται κατ’ επάγγελμα από τον ίδιο τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι θέμα δημοκρατίας! Αλλά είναι προσβολή και υποτίμηση και των ίδιων των οπαδών του. Πολλοί θα πουν “τον ξέρουμε τον κ. Τσίπρα. Έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια”. Όχι! Το πράγμα επιδεινώνεται συνεχώς! Το μείγμα τοξικότητας και αδίστακτης ψευδολογίας που τον χαρακτηρίζει θα έπρεπε να προκαλεί αντιδράσεις από τα ίδια του τα στελέχη, διότι μετατρέπει ένα μεγάλο κόμμα σε Πινόκιο της πολιτικής ζωής”.

“Ο κ. Τσίπρας επιμένει – δυστυχώς – να προσεγγίζει τα ζητήματα της παιδείας με λαϊκισμό και ανευθυνότητα”, σχολίασε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας και πρόσθεσε: “Μια υπεύθυνη αντιπολίτευση θα στήριζε τις αλλαγές που συντελούνται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και προσφέρουν προοπτική ζωής στα παιδιά μας. Αντί γι’ αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένος σε παρωχημένες, ιδεοληπτικές αντιλήψεις, δίνει υποσχέσεις γνωρίζοντας ότι αυτές δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Εμπορεύεται φρούδες ελπίδες. Παραμένει προσκολλημένος σε πρακτικές που αποδοκιμάζει η κοινωνία. Η “Νέα Αρχή” του κυρίου Τσίπρα συνιστά επιστροφή στο χειρότερο παρελθόν”.

Τέλος και ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε “Όλοι οι φορείς και όλοι οι πολίτες διαπιστώνουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει ένας οργασμός όσον αφορά στην εξέλιξη σημαντικών έργων της Θεσσαλονίκης” και συνέχισε “Δεν υπάρχει μεγάλο έργο υποδομής στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή που να μην είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Βεβαίως, το κάθε έργο βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο υλοποίησης. Αλλά σε κάθε περίπτωση, όσοι περπατούν βλέπουν για παράδειγμα ότι αφαιρούνται οι λαμαρίνες από τα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More