Εισαγγελέας στη Δίκη των 28: «Νυχτωμένος όποιος πιστεύει πως θα μας απειλήσει»

0 8

Αποφασισμένος να φτάσει στην άκρη του νήματος χωρίς να πτοείται από απειλές παρουσιάστηκε ο εισαγγελέας στην «Δίκη των 28».

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Πέτρου Κωνσταντινέα άρχισε η έκτη μέρα της «Δίκης των 28», που κατηγορούνται για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων, ενώ οι 8 εξ αυτών κατηγορούνται και για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας, αδικήματα που τελέστηκαν στο διάστημα από το 2012 ως το 2015.

Ο εισαγγελέας έδρας, Χαράλαμπος Λακαφώσης, αναφέρθηκε στα απειλητικά μηνύματα που υπήρχαν σε βάρος του ιδίου αλλά και μαρτύρων της υπόθεσης.

«Απευθύνουν απειλές και δημιουργείται θέμα. Αυτές οι απειλές, είναι έστω και από νεαρούς, που αργότερα γίνονται χούλιγκαν. Είναι πρωτόγνωρο, δεν έχω ξαναδεί τέτοια δημόσια απειλή, έστω και αν δεν είναι σοβαρή. Αναζήτησα την επίσημη αντίδραση φορέων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκας, της διαιτησίας. Κανείς δεν τις αποδοκίμασε, όσο σοβαρές και αν είναι. Θα έπρεπε να έχουν αντιδράσει! Με όση κομψότητα μπορώ, θα πω ότι όποιος πιστεύει ότι μπορεί να απειληθεί το δικαστήριο, είναι μακριά νυχτωμένος. Είναι προφανές ότι δεν έχουν καμία σχέση με άνθρωπο της δίκης, δεν το συζητώ καν αυτό. Είναι αναρτημένα στο δίκτυο αυτές οι απειλές. Υπήρξαν τηλεοπτικές εκπομπές. Δεν μπορεί ένας μάρτυρας ή ένας εισαγγελέας να απειλείται εν μέσω δίκης
», ανέφερε.

Ο πρώην διαιτητής και βουλευτής δέχτηκε ερωτήματα από τους δικηγόρους των κατηγορούμενων. «Είπα ότι δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν, είναι σχήμα λόγου. Ο Σταθόπουλος ήταν καταρρακωμένος και πιεσμένος, όταν με κάλεσε να παραιτηθώ. Ο ίδιος εκείνη την εποχή είπε ότι ήταν καλύτερα τα πράγματα, μετά το παιχνίδι όμως ήταν διαφορετικός. Πιέζονταν και ήθελε να με πιέσει, ώστε να κερδίσει η συγκεκριμένη ομάδα. Για ποιόν μου τα έλεγε, για την Ξάνθη;», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ήταν η περίοδος που έφευγε ο Πατέρας από τον Παναθηναϊκό και έμπαινε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω γιατί τον έλεγαν τον Σταθόπουλο, “κοντό Σισέ”, μπορεί να ήταν καλός ντριμπλαδόρος. Μετά από ένα αγώνα του Μελιγαλά, όπου είχε τιμωρηθεί η ομάδα, στη Γ’ Εθνική, είχαν αποκατασταθεί οι σχέσεις μου με τον Σταθόπουλο. Δεν έχει ξαναγίνει από κανέναν πρόεδρο Ένωσης να βγάζει ανακοίνωση για τη διαιτησία χωρίς να έχει βγει πρώτα η έκθεση του παρατηρητή. Ο Βασάρας με είχε καλέσει και μου είχε πει να βελτιώσω λίγο τα αγγλικά μου και θα είμαι “οκ”».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More