Εισαγγελική έρευνα για διαρροή στον Τύπο σχετικά με τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Αίθουσα Σύνταξης

10 Οκτωβρίου 2018, 4:20 μμ
Share

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για διαρροή στον Τύπο στοιχείων από την εισαγγελική έρευνα για την πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Στην εντολή της, η κ. Δημητρίου ζητεί να αναζητηθούν και να διωχθούν ποινικά όσοι έδωσαν πληροφορίες στον Τύπο ότι καλούνται ως ύποπτοι από τον αρμόδιο εισαγγελέα, περισσότεροι από 10 αιρετοί και κρατικοί υπάλληλοι, προκειμένου να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία 23 ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων άλλων αλλά και για παραλείψεις τους που οδήγησαν στην πρόκληση της πλημμύρας.

Είχε προηγηθεί σχετική αναφορά υπόπτου για την υπόθεση στην κ. Δημητρίου.

Την προκαταρκτική έρευνα έχει αναλάβει εισαγγελέας Πρωτοδικών, που θα διερευνήσει ενδεχόμενη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ αυτών η παράβαση καθήκοντος και η διαρροή εγγράφων δικογραφίας, η οποία φέρεται να έγινε περίπου 10 ημέρες μετά τη διαβίβαση της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην εκτελούσα την παραγγελία αρχή.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές