fbpx

ΠΑΣΟΚ: Έφερε στη Βουλή τις αποκαλύψεις της Voice για το νερό στη Φωκίδα

0 977

Το κοστούμι του δημάρχου για κάποιους φαίνεται πως δεν είναι τελικά ραμμένο στα μέτρα τους και τότε είναι που αποφασίζουν να κόψουν… κοστούμι στους έρημους τους δημότες.

Το έβγαλαν το χαράτσι και το στέλνουν για να πληρωθεί σε τετράμηνη βάση. Τι και αν βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης, με τον πληθωρισμό να τρέχει ασταμάτητα, τι και αν το κόστος του ρεύματος και των αγαθών πρώτης ανάγκης καθιστούν το κομμάτι της επιβίωσης για τους πολίτες μια πραγματικά δύσκολη εξίσωση, στο Δήμο Δελφών-Άμφισσας ο Δήμαρχος… πέρα βρέχει.

Αύξησαν ως 500% το κόστος των λογαριασμών του νερού, για τους κατοίκους του χωριού Ελαιώνα (πρώην Τοπόλια) και παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των μέσων ενημέρωσης, συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα, στην λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα νομικίστικες αναφορές καφενειακού επιπέδου. Όσο όμως και αν πιστεύει η Δημοτική Αρχή του κ. Ταγκαλή πως έχει το μαχαίρι και το πεπόνι, οι κάτοικοι του μικρού «γαλατικού» χωριού έδειξαν -όπως άλλωστε το έχουν κάνει και στο παρελθόν και σε πιο δύσκολες μάλιστα εποχές- πως έχουν και το σθένος και την αξιοπρέπεια, να αγωνιστούν μέχρι τέλους για το δίκαιο αίτημα τους.

Με 204 υπογραφές αλήθειας και τη συμπαράσταση της One VOICE και του Τύπου ηλεκτρονικού και έντυπου στο σύνολο του νομού Φωκίδος, οι κάτοικοι του Ελαιώνα δημοσιοποίησαν το θέμα, εξέθεσαν τις αντιρρήσεις τους και απέδειξαν πέρα για πέρα το δίκαιο του αιτήματος τους και την αδικία που τούτες τις ώρες υφίστανται.

Το αίτημά τους για μείωση των άδικων χρεώσεων στους λογαριασμούς του νερού αφουγκράστηκε σε πρώτο βαθμό η εισαγγελία της Άμφισσας (γρήγορα αντανακλαστικά) που προέτρεψε τους υπεύθυνους να μειώσουν τις χρεώσεις και σε δεύτερο βαθμό δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ που κατέθεσαν σχετική ερώτηση στις 9/9/2022 προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Θέμα της ερώτησης, που κατατέθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο από τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και Βοιωτίας, Γιώργο Μουλκιώτη, «Αντιμέτωποι με αλματώδη αύξηση στο κόστος ύδρευσης οι κάτοικοι του Ελαιώνα Φωκίδας».

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Η εξέλιξη αυτή δεικνύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο πως όταν οι κάτοικοι ενός χωριού, μιας πόλης ή και μια χώρας διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα τους με τον πιο ειρηνικό τρόπο, έχουν στο τέλος της μέρας μόνο να κερδίσουν. Το θέμα ξεπέρασε τα όρια της κοινότητας, έφτασε στα γραφεία της… Θέμιδος, εξαπλώθηκε σαν το… νερό στο σύνολο του νομού μέσω του ηλεκτρονικού και γραπτού Τύπου και τώρα έφτασε και στο «ναό της Δημοκρατίας». Δυο βουλευτές όμορων νομών έδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους, προχώρησαν στην κατάθεση ερώτησης στην Βουλή και τώρα καλείται ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης να δώσει απαντήσεις, για τη στάση και τις επιλογές του Δημάρχου.

Κοινωνός των εξελίξεων των τελευταίων ωρών και της κατάθεσης της ερώτησης από τους δύο συναδέλφους του βουλευτές, έχει γίνει και ο γαλάζιος βουλευτής της μονοεδρικής Φωκίδας ο κ. Μπούγας, που ελπίζουμε αυτή τη φορά να πάρει θέση στο ζήτημα και να ασκήσει και αυτός από την πλευρά του, την αναγκαία πίεση στον Δήμαρχο Δελφών-Άμφισσας κ. Παναγιώτη Ταγκαλή. Ένα πάντως είναι το σίγουρο, πως οι κάτοικοι του Ελαιώνα, που κάηκαν την περίοδο της κατοχής από τους Ιταλούς, δεν θα επιτρέψουν σε δημοτικούς άρχοντες να τους… πνίξουν άδικα με τις αυξήσεις των λογαριασμών του νερού.

Αλέξανδρος Κοντοπάνος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More