Εθνική Ασφαλιστική: Aποζημιώσεις για τους κινηματογράφους Απόλλων και Αττικόν

Αίθουσα Σύνταξης

16 Ιανουαρίου 2017, 9:22 πμ
Share

Στην τελική φάση των αποζημιώσεων των ιστορικών κινηματογράφων “ΑΠΟΛΛΩΝ” και “ΑΤΤΙΚΟΝ” προχώρησε η Εθνική Ασφαλιστική συμβάλλοντας κατά τρόπο ουσιαστικό στην επίσπευση της ανακαίνισης και της επαναλειτουργίας τους 6 χρόνια μετά την ολοσχερή καταστροφή τους.

Η Εθνική Ασφαλιστική κατέβαλε άμεσα αποζημίωση ύψους 365.000 ευρώ που αφορούσε τις ζημιές στο περιεχόμενο και την απώλεια κερδών των δύο κινηματογράφων, ενώ εκκρεμούσε η καταβολή του ασφαλίσματος των ζημιών της οικοδομής, το οποίο διεκδικούσαν το «Ίδρυμα Σταματίου Δεκόζη Βούρου» και το ίδρυμα «Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία».

H παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη καθώς και οι ενέργειες των στελεχών της εταιρίας συνέβαλαν ουσιαστικά στο να γεφυρωθούν οι διαφορές ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποζημίωσης λόγω του εμπρησμού των δύο ιστορικών κινηματογράφων.

Κατόπιν αυτών, στις 28 Δεκεμβρίου, η Εθνική Ασφαλιστική κατέβαλλε το προβλεπόμενο, συμφωνημένο ασφάλισμα για τις ζημιές οικοδομής, ποσού 670.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτόν γρήγορα οι δύο κινηματογραφικές αίθουσες θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν και πάλι παραστάσεις.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές