fbpx

Εθνική Τράπεζα: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

0 246

Η πορεία της μέχρι τώρα βοήθησε σημαντικά στο να διατηρηθεί η δυναμική που απέκτησε ο κλάδος μετά την βίαιη υποχώρηση του Μαρτίου, οδηγώντας πλέον αυτή το τιμόνι του Δείκτη Τραπεζών, καθώς οι υπόλοιπες έμειναν από «καύσιμα».

Η υποχώρηση των τελευταίων ημερών και μάλιστα το χθεσινό κλείσιμο κάτω από την προηγούμενη κορυφή Κ1 (3,84) αρχίζει πλέον να προβληματίζει. Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις ανοδικές αντιδράσεις που θα εξαντλούνται εντός της ζώνης αντίστασης 3,85 – 4.

Στηρίξεις: 3,58 – 3,40
Αντιστάσεις: 3,85 – 4

ΘΕΤΙΚΟ
Η στήριξη της διακύμανσης από το 3,58 είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου να μην αποδυναμωθούν οι ανοδικές συνθήκες. Η δημιουργία μιας βραχυχρόνιας βάσης ανάμεσα στο 3,85 και το 3,58 θα απορροφήσει την πτωτική δραστηριότητα βάζοντας ταυτόχρονα και τα θεμέλια για να υπερβληθεί η αντίσταση που δημιουργεί η περιοχή του 4 με την κορυφή Κ2 (4,12).

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η παραμονή των κλεισιμάτων εντός της ζώνης 3,85 – 3,58 σε συνδυασμό με τις αποτυχημένες προσπάθειες επανάκτησης της Κ2 θα υποβάλει σε έντονη καταπόνηση το 3,58.Με την διέλευση των τιμών κάτω από το 3,40 θα προκληθεί ενίσχυση των πτωτικών συνθηκών ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την επίσκεψη του τίτλου στην περιοχή του 2,90.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Χαμηλές πτήσεις

Ο τίτλος βρίσκεται πλέον εγκλωβισμένος ανάμεσα στην αντίσταση του 1,50 (ευθεία Ε) -όπως είχα επισημάνει στην ανάλυση της 23ης Μαρτίου- και την στήριξη του 1,33 (ευθεία Ζ) αλλά και κάτω από την πίεση που δημιουργεί η κατερχόμενη ευθεία Κ.

Στηρίξεις: 1,33 – 1,27
Αντιστάσεις: 1,44 – 1,50

ΘΕΤΙΚΟ
Η διατήρηση των κλεισιμάτων υψηλότερα του 1,33 αποτελεί αγώνα επιβίωσης προκειμένου να αποφευχθεί μια ισχυρή πτωτική κίνηση. Επιπλέον θα βρίσκεται σε απόσταση βολής το πεδίο αντίστασης που ορίζεται από την Κ και την περιοχή του 1,44 (ροζ επισήμανση), η υπέρβαση του οποίου θα ενισχύσει τις συνθήκες ανόδου.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η αποτυχία συγκράτησης των κλεισιμάτων από την στήριξη του 1,33, θα μετατρέψει την συσσώρευση των τελευταίων δύο μηνών υπεράνω αυτού σε ένα έντονο πτωτικό κύμα με πρώτο σταθμό το 1,27 και με στόχο την περιοχή του 1,15.

Αποποίηση ευθύνης
Το παρόν άρθρο εκφράζει τις υποκειμενικές απόψεις του γράφοντος για την τάση των αγορών, με βάση τα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί. Δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή ούτε αποτελεί προτροπή για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή, αγορά, πώληση ή διακράτηση μετοχών, παραγώγων, συμβολαίων επί δεικτών ή άλλων επενδυτικών προϊόντων, που αφορούν την ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη αγορά. Ο αναγνώστης πρέπει να αναγνωρίζει και να αποδέχεται ότι οι πάσης φύσεως επενδυτικές επιλογές στις κεφαλαιαγορές ενέχουν κινδύνους μείωσης ή και απώλειας ακόμη και όλης της αξίας της επένδυσης. Ως εκ τούτου θα πρέπει πάντα να παραμένει επιφυλακτικός απέναντι στις εκάστοτε πληροφορίες και να προβαίνει σε ενδελεχή έρευνα πριν από οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση, γνωρίζοντας ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη, χωρίς να διατηρεί ουδεμία αξίωση απέναντι στον αναλυτή, για την εξέλιξη της όποιας επένδυσής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More