ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Sold Out Ομόλογο 500 εκατ. με υπερκάλυψη 2,4 φορές

Νώντας Ψαρράς

25 Σεπτεμβρίου 2025, 4:40 μμ
Share

Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης από επενδυτές για τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ υπερκαλύφθηκε 2,4 φορές, συγκεντρώνοντας προσφορές περίπου 1,2 δισ. ευρώ – ρεκόρ στην αγορά εταιρικών ομολόγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η τελική απόδοση διαμορφώνεται στο 3,2%, ενώ τα κεφάλαια θα ενισχύσουν τα ταμεία της εταιρείας, φτάνοντας τα 2 δισ. ευρώ. Μέρος θα χρηματοδοτήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου και των θυγατρικών, ενώ το υπόλοιπο θα καλύψει δανεισμό.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διατηρεί ηγετική θέση στις υποδομές, με συμβασιοποιημένο έργο 6,3 δισ. ευρώ και έργα προς υπογραφή 2,9 δισ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2024–2025 ανήλθαν στα 4 δισ. ευρώ, με λειτουργικά κέρδη 550 εκατ. ευρώ (+35%).

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές