fbpx

Η ΕΥΠ, ο “στόχος #5046c” και τα… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε

0 135

Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό, ωστόσο το αυτί του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως φάνηκε και στη συζήτηση στη Βουλή δεν ιδρώνει, αντιθέτως προκλητικά πετάει τη μπάλα στη εξέδρα μη αναλαμβάνοντας καμία πολιτική ευθύνη, ακόμη και τώρα που σφίγγει ο κλοιός.

Η εφημερίδα “Documento” απέδειξε με στοιχεία την παρακολούθηση το υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη (στόχος #5046c) στο πλαίσιο της επιχείρησης μαζικών παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, τουλάχιστον δώδεκα μήνες, με τον υπουργό και το Μαξίμου εμμέσως πλην σαφώς να αποδέχονται τις παρακολουθήσεις, χωρίς όμως την εμπλοκή του πρωθυπουργού, ο οποίος σημειωτέον είναι και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ.

Ο υπουργός Εργασίας σε ανακοίνωση του ανέφερε χαρακτηριστικά “Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά!” και πρόσθεσε “Άλλωστε και οι τρεις πρωθυπουργοί με τους οποίους έχω συνεργαστεί ήταν πάντοτε ενήμεροι για όλες τις μείζονες αποφάσεις στα Υπουργεία που κατά καιρούς έχω υπηρετήσει. Οι πολιτικές μου επιλογές ήταν σαφείς και γνωστές τόσο στους ίδιους όσο και στους Έλληνες πολίτες”.

“Η όλη υπόθεση ωστόσο -τόνισε- που απασχολεί τον δημόσιο βίο από τον Αύγουστο δεν παύει να είναι δυσώδης. Η ακατάσχετη σεναριολογία και ονοματολογία, η απίστευτη πολιτική εμπάθεια και οι απροκάλυπτες σκοπιμότητες επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι, πέρα από τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα παράνομα λογισμικά και να θέτει σε νέες και χωρίς παθογένειες βάσεις την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή επιτάχυνση των σχετικών ενεργειών της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει το όλο αυτό ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά, οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι θέμα Δημοκρατίας!”

Σε μα προσπάθεια να θολώσει τα νερά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος “κάρφωσε” την ΕΥΠ τονίζοντας την ανάγκη “να διαλευκανθεί κάθε πτυχή, ακόμα και το εάν στο εσωτερικό της ΕΥΠ αναπτύχθηκαν δραστηριότητες εκτός πλαισίου” και μιλώντας για την “ύπαρξη ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα ΜΜΕ, διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του. Ο σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν η πολιτική στην Ελλάδα κινούνταν στο ρυθμό “κασετών”.

Χθες παντως Μητσοτάκης και Χατζηδάκης σε έκτακτο σόου προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές σε κομματική εκδήλωση της Νομαρχιακής Συνέλευσης ΔΕΕΠ Β2 της ΝΔ Δυτικού Τομέα.

Ο κ. Μητσοτάκης εκθείασε τα πεπραγμένα Χατζηδάκη, λέγοντας ότι “Κωστής”, όπως συνεισέφερε στην αύξηση του κατώτατου μισθού και σε άλλες κυβερνητικές ενέργειες και σε άλλο σημείο της ομιλίας του, μάλιστα, σημείωσε “εξάλλου, κι ο Κωστής έχει περάσει πολλά χρόνια στην Ευρώπη, μας αντιμετώπιζαν πάντα ως ουραγό στην Ευρώπη, ως το προβληματικό παιδί της ευρωπαϊκής οικογένειας. Είναι μεγάλη ικανοποίηση για τη χώρα όταν σήμερα πηγαίνουμε στην Ευρώπη και είμαστε πρωτοπόροι σε πολλές από τις λύσεις τις οποίες εισηγούμαστε. Είναι μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, που πατάει καλά στα πόδια της και βλέπει το μέλλον μπροστά της με αισιοδοξία”.

“Όλα αυτά, λοιπόν, αποτελούν μόνο ψήγματα ενός έργου μιας κυβέρνησης η οποία δούλεψε σκληρά και η οποία και τώρα, καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές -για να κλείσω την παρέμβασή μου με κάποιες πολιτικές παρατηρήσεις- δεν θα μπει στον πειρασμό να ανταγωνιστεί με τους αντιπάλους μας στη λάσπη και στην τοξικότητα” τόνισε και επισήμανε “Αυτός που επενδύει σε τέτοιες πρακτικές είναι κατά κανόνα αυτός ο οποίος δεν έχει να σας πει τίποτα για τα δικά σας προβλήματα, ο οποίος δεν έχει λύσεις οι οποίες να αντέχουν στη βάσανο της σύγκρισης. Και ίσως κουβαλώντας και κάποια πολιτική “τεχνογνωσία” η οποία να έρχεται από το βαθύ παρελθόννα επιλέγει να κάνει τη ζωή της χώρας “ροντέο”. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Θα απαντάμε πάντα με ευθύτητα και με αυτοπεποίθηση”.

Ο υπουργός Εργασίας, από την πλευρα του ανταπέδωσε τις αβρότητες του πρωθυπουργού, χωρίς να πει κουβέντα για την παρακολουθηση του από την ΕΥΠ, αλλά μιλώντας για την “πιο πετυχημένη κυβέρνηση της Ελλάδας στη Μεταπολίτευση και αυτό το οφείλουμε και στον δικό σας αγώνα και στη δική σας στήριξη, αλλά το οφείλουμε και στις επιλογές του ίδιου του πρωθυπουργού”.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More