Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Η «Γέφυρα» είναι μία απάτη

0 12

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά σε ότι αφορά την οικονομία, έρχεται Αρμαγεδδών.

Τη στιγμή που 160.000, περίπου, δανειολήπτες τους «πετάνε» έξω από το πρόγραμμα «Γέφυρα» που θα τους επιδοτούσε τα δάνεια, παράλληλα αυξήθηκαν κατά 500.000 όσοι οφείλουν ποσά στο Δημόσιο.

Με έναν γρήγορο υπολογισμό, αυτό που προκύπτει είναι πως τη δεδομένη στιγμή ένας στους δύο Έλληνες χρωστούν στην Εφορία.

Αυτό σημαίνει ότι το 2021 θα μπει με τις χειρότερες συνθήκες για τον μέσο Έλληνα, ακόμη χειρότερες και από την καταλυτική οικονομική κρίση, στο τέλος της προηγούμενης 10ετίας.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των οφειλετών στην Εφορία τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τα 4,3 εκατομμύρια έναντι περίπου 3,8 εκατομμυρίων οφειλετών τον Σεπτέμβριο.

Αυτή η αύξηση οφείλεται εν μέρει στην αναστολή πληρωμών που νομοθέτησε η κυβέρνηση, όμως δεν είναι ο μόνος λόγος.

Πολλοί από τους νέους οφειλέτες –αλλά και το συντριπτικό ποσοστό των παλιών- δεν είναι… μπαταχτήδες. Άλλοι είναι άνεργοι, άλλοι σε αναστολή εργασίας, άλλοι βλέπουν τα καταστήματά τους να παραμένουν κλειστά λόγω lockdown.

Και, αφού χρήματα έχουν ίσα- ίσα για να φάνε, σιγά μην πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία…

Παράλληλα, ένα άλλο τεράστιο ζήτημα, το οποίο μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα το βρουν μπροστά τους επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, αφορά στο γεγονός ότι 9 στα 10 δάνεια χάνουν τη νέα αναστολή δόσεων.

Πρόκειται για 315.000 δανειολήπτες από το σύνολο των 350.000 που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα αναστολής δόσεων.

Το 90% από το σύνολο των 350.000 δανειοληπτών -φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις- που έκαναν χρήση των προγραμμάτων αναστολής στην πληρωμή των μηνιαίων δόσεων θα έχει, ολοκληρώσει την 31η Δεκεμβρίου το εννεάμηνο της αναστολής δικαστικών πράξεων, που έθεσε ως όριο ο SSM.

Από τους 315.000 δανειολήπτες, οι μισοί κερδίζουν χρόνο, καθώς είναι επιλέξιμοι στο 9μηνο πρόγραμμα της κρατικής επιδότησης της μηνιαίας δόσης, το γνωστό πρόγραμμα «Γέφυρα», ενώ οι άλλοι μισοί θα κληθούν τον Γενάρη να πληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, αφού έχει λήξει το χαριστικό 9μηνο.

Και τότε, θα… πέσει κλάμα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More