fbpx

ΝΔ: Βλέπει “εργαλειοποίηση” των υποκλοπών από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

0 129

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από το σκάνδαλο των υποκλοπών ή παρακολουθήσεων όπως προτιμά η κυβερνητική προπαγάνδα, το Μαξίμου αναδεικνύει τη θεσμική διάσταση του μείζονος ζητήματος που διασύρει το καθεστως Μητσοτάκη και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού με βάση δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, καταγράφοντας παράλληλα τον αντιπολιτευτικό διαγκωνισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αιχμηρές ανακοινώσεις εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν είναι τυχαία η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, στη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι “δεν θα ενημερωθεί στο αυτί” καθώς ο Γιάννης Οικονόμου χωρίς περιστροφές καταλόγισε στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, επιχείρηση εργαλειοποίησης της υπόθεσης μέσω των καθημερινών δηλώσεων του. “Η Κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει αυτή τη στείρα ανταλλαγή δηλώσεων” δήλωσε, παραπέμποντας στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Στο κυβερνων κόμμα να σημειωθεί δεν περνάει απαρατήρητος ο πολιτικός διαγκωνισμός Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.Οι ίδιες πηγές λένε ότι από τη στιγμή που ενέσκηψε το ζήτημα, αμφότερες οι πλευρές αποδύονται σε ένα πολιτικό σπριντ για την πρωτοβουλία των κινήσεων που αποσκοπούν στην αύξηση της πίεσης προς την κυβέρνηση.

Υπό αυτό το πρίσμα,σημειώνουν τη σπουδή Τσίπρα να προσπεράσει τον Νίκο Ανδρουλάκη και το διπλό αίτημα για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, καταρχάς με την προβολή της πολιτικής απειλής περί προανακριτικής επιτροπής. Περαιτέρω όμως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας κατά την κυβερνητική ερμηνεία, να επιδείξει μεγαλύτερο πολιτικό διασκελισμό από τον θιγόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, αναβάθμισε το πρέσινγκ με την επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής. Και ήδη από τη Χαριλάου Τρικούπη εξακοντίζονταν βέλη περί “εργαλειοποίησης” που στόχευαν ξεκάθαρα στην Κουμουνδούρου και στη στρατηγική της.

Στο Μαξίμου θεωρού ότι δείγματα αυτού του ανταγωνισμού αποτελούν και η προσπάθεια Τσίπρα να κάνει ρελάνς με την αναβαθμισμένη πρόταση για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καθώς επίσης με τον κατάλογο των προσώπων που θα κληθούν στο αρμόδιο κοινοβουλευτικό όργανο για να δώσουν εξηγήσεις. Επίσης στην ίδια ανάλυση συμπεριλαμβάνεται και το πολιτικό καπέλωμα – όπως ερμηνεύεται – που επιχειρήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη σκληρή απεύθυνση εναντίον του πρωθυπουργού από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις αναλύσεις “γαλάζιων” , με την ταχύτατη αντίδραση του μετά τη δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη, που ζήτησε να διαβιβαστεί το σύνολο του φακέλου της υπόθεσης του, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, δεν στοιχήθηκε δίπλα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά προσπάθησε να τραβήξει τα φώτα πάνω στη δική του παρέμβαση, ξεχνώντας ωστόσο να πουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε δίκαιο αίτημα του πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την διαβίβαση του φακέλου.

Πάντως το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Αυγούστου, η Διάσκεψη των Προέδρων θα λάβει τις αποφάσεις σχετικά με την διεξαγωγή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την υπόθεση των “παρακολουθήσεων”. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών θα γίνει τη Τετάρτη 24/8 ΄πη την Πέμπτη 25/8. Δεν αποκλείεται μάλιστα εντός της εβδομάδας εκείνης να συγκληθεί μέσα και η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς εκκρεμεί η παροχή γνώμης σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής για τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, αν και υπερτερεί η συνεδρίαση που έχει ζητηθεί από το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ για την παροχή ενημέρωσης από την ΕΥΠ αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More