Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Η υποκρισία του πανάκριβου ελληνικού ίντερνετ

0 5

Η πιο μεγάλη υποκρισία, απέναντι στη γενιά που κλήθηκε να κάνει σχολική τάξη την κρεβατοκάμαρά της, είναι το ελληνικό ίντερνετ.

seriatosΓράφει ο: Μάκης Σεριάτος

Είναι εντυπωσιακό πως το ελληνικό κράτος έχει αδειοδοτήσει παρόχους κινητής, σταθερής και ίντερνετ και τους επιτρέπει να εξαπατούν το σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του κράτους.

Τους επιτρέπουν για τόσα χρόνια να πουλάνε το ακριβότερο ίντερνετ στην Ευρώπη. Ποτέ, όμως, δεν έχεις την ποσότητα και την ποιότητα του ίντερνετ που πληρώνεις. Δικαιολογίες; Απερίγραπτες.

Και καλά, όταν οι κάτοικοι της χώρας μπορούσαν να κυκλοφορήσουν… Τώρα, όμως, που είναι προσωρινά κρατούμενοι στο σπίτι τους, δεν θα έπρεπε το κράτος να επιβάλει στις εταιρίες να παρέχουν ίντερνετ δωρεάν για την περίοδο του εγκλεισμού;

Τι νόημα έχει να κάνεις το… σκατό σου παξιμάδι για να πάρεις από το Πλαίσιο ή το Public το νέο και πανάκριβο λάπτοπ για το παιδί σου, που προσπαθεί να κάνει μάθημα από το σπίτι, όταν αντί για 50 Mbps ταχύτητα που πληρώνεις, έχεις 6Mbps;

Κι εσύ, ο τηλεργαζόμενος, άντε να εξηγήσεις στον προϊστάμενο γιατί δεν έκανες βιντεοκλήση στον πελάτη της εταιρίας, που περίμενε στην οθόνη του για δυο ώρες.

Η ντροπή τους και η ενοχή όλων των εταιριών κρύβεται από τα μίντια, όπως πρέπει. Έτσι εξηγείται η μανία τους να διαφημίζουν αφειδώς υπηρεσίες, που δεν υπάρχουν, σε σούπερ προσφορές.

Το θράσος τους, δε, είναι τόσο μεγάλο, που αν δεν πληρώσεις το λογαριασμό γιατί σε έχουν εξαπατήσει, σου τηλεφωνεί και η εισπρακτική! Άλλοι απατεώνες αυτοί, επίσης προστατευόμενοι από το κράτος και τη Δικαιοσύνη.

Τη γριούλα που πούλαγε κουλούρια χωρίς άδεια, τη συλλάβανε στην Θεσσαλονίκη… Τα αφεντικά των τηλεπικοινωνιών, που εξαπατούν εκατομμύρια πελάτες τους, αντί να τους ψάχνει ο εισαγγελέας για σύσταση συμμορίας και καρτέλ, τους χαϊδεύει το κράτος, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, το υπουργείο Ανάπτυξης και, βεβαίως, τα μίντια λόγω διαφημιστικών πακέτων!

Το ίντερνετ, κύριοι, είναι σήμερα αγαθό πρώτης ανάγκης, όπως το ρεύμα και το νερό, γιατί η μόρφωση είναι το νερό του μυαλού. Όχι προϊόν της κακιάς ώρας, όπως το καταντήσατε.

Αλλά δεν φταίτε εσείς. Φταίνε αυτοί που σας το επιτρέπουν, αλλά και αυτοί που σας γλείφουν!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More