Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ακύρωσε συνάντησή του με τον Γκάμπριελ

Αίθουσα Σύνταξης

25 Απριλίου 2017, 3:04 μμ
Share

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ακύρωσε τις συνομιλίες που επρόκειτο να έχει σήμερα με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που επισκέπτεται το Ισραήλ, λόγω της πρόθεσης που εξέφρασε ο Γκάμπριελ να συναντηθεί με μια ισραηλινή ΜΚΟ που επικρίνει τη μεταχείριση που επιφυλάσσει το Ισραήλ στους Παλαιστινίους. 

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Νετανιάχου, Νταβίντ Κέγες, «Η συνάντηση ματαιώνεται».

Νωρίτερα, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung και άλλα ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Νετανιάχου είχε ακυρώσει τις συνομιλίες, μια κίνηση που θα ήταν «λυπηρή», όπως είχε δηλώσει πρωτύτερα ο Γκάμπριελ.

Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Γκάμπριελ πρόκειται να συναντηθεί με την οργάνωση «Σπάζοντας τη σιωπή», η οποία συγκεντρώνει μαρτυρίες από ισραηλινούς βετεράνους για τον τρόπο με τον οποίο ο στρατός μεταχειρίζεται τους Παλαιστινίους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών πρόκειται επίσης να συναντηθεί με εκπροσώπους της B’Tselem που τεκμηριώνει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Και οι δύο ΜΚΟ θεωρούνται “μαύρα πρόβατα” από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές