fbpx

Ιταλία: Έρευνα στο X του Μασκ για φοροδιαφυγή

Η Ιταλία διεκδικεί 12,5 εκατ. ευρώ από το κοινωνικό δίκτυο Χ του Έλον Μασκ μετά από έρευνα που διενεργήθηκε παράλληλα με αυτήν στο Meta, ανέφεραν τέσσερις πηγές στο Reuters. 

Aν και το ποσό που διεκδικούν οι ιταλικές αρχές από το X είναι αμελητέο, η υπόθεση είναι σημαντική για το πώς φορολογούνται οι τεχνολογικές εταιρείες.

Οι ιταλικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι εγγραφές χρηστών στο X, καθώς και στο Facebook και το Instagram, μπορούν να ερμηνευτούν ως φορολογητέες συναλλαγές, καθώς περιλαμβάνουν την προσφορά μιας εγγραφής με αντάλλαγμα τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη.

Το ζήτημα είναι αρκετά ευαίσθητο καθώς μπορεί να έχει επιπτώσεις για τη φορολογική αντιμετώπιση των κοινωνικών δικτύων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει θέσει ζήτημα επιβολής δασμών σε χώρες όπως η Ιταλία που εφαρμόζουν φόρου ψηφιακών υπηρεσιών στις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra