Σε έναν διακανονισμό ύψους 13 δισ. δολ. κατέληξε η JPMorgan Chase & Co. σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγει η αμερικανική κυβέρνηση σε πωλήσεις ενυπόθηκων ομολόγων, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές.
Η συμφωνία περιλαμβάνει τον διακανονισμό των 4 δισ. δολ. που έχει ήδη ανακοινωθεί και τερματίζει παλαιότερη μήνυση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Χρηματοδότησης Στέγασης (FHFA), αναφέρει μια πηγή η οποία δεν κατονομάζεται.
Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει πληρώσει ποτέ χρηματοοικονομική εταιρεία στο πλαίσιο διακανονισμού με την αμερικανική κυβέρνηση αν και το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει ξεχωριστές έρευνες για τις πρακτικές που χρησιμοποιούσε η JPMorgan ώστε να προσελκύει στελέχη στην Ασία, για συναλλαγές στην ενέργεια και για τις σχέσεις της εταιρείας με τον Bernard Madoff.
Την προηγούμενη εβδομάδα η JPMorgan ανακοίνωσε ότι είχε καταλήξει σε προκαταρκτική συμφωνία ύψους 4,5 δισ. δολ. με 21 θεσμικούς επενδυτές.
Το τελικό ποσό των 13 δισ. δολ. είναι αυξημένο από την πρόταση των 11 δισ. δολ. που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το νέο ποσό αντιπροσωπεύει πάνω από το μισό των καθαρών κερδών της JPMorgan το περασμένο έτος.





































