Η κακοκαιρία «Erminio» πλήττει με ένταση πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, κυρίως στην Αττική. Στη Νέα Μάκρη καταγράφηκε το πιο τραγικό περιστατικό, καθώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από τα νερά ρέματος. Στην Ανατολική Αττική, σε περιοχές όπως Σπάτα, Πικέρμι και Μαραθώνας, οι δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ σχολεία σε αρκετούς δήμους παρέμειναν κλειστά για λόγους ασφαλείας.
Η Πυροσβεστική δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις και προχώρησε σε αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς πολιτών, την ώρα που το οδικό δίκτυο επηρεάστηκε σημαντικά, με εκτροπές κυκλοφορίας και ακινητοποιημένα οχήματα. Προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της Αττικής.
Σοβαρές ζημιές καταγράφηκαν και στον Πόρο, όπου κατέρρευσε μικρή γέφυρα και δρόμοι έκλεισαν, ενώ αντίστοιχα φαινόμενα σημειώθηκαν σε νησιά του Αιγαίου. Στην Κρήτη, οι καταιγίδες συνοδεύονται από έντονη αφρικανική σκόνη, επιβαρύνοντας την ατμόσφαιρα. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, με σταδιακή βελτίωση από το Σαββατοκύριακο.




































