Κατατίθεται αύριο η πρόταση δυσπιστίας ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας

Αίθουσα Σύνταξης

4 Μαρτίου 2025, 11:10 πμ
Share

Σχεδόν έτοιμο είναι το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας που συνδιαμορφώνουν παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης τηλεφώνησε στον Αλέξη Χαρίτση και του πρότεινε να καταθέσουν μόνοι τους την πρόταση δυσπιστίας, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ η Νέα Αριστερά, η Πλεύση Ελευθερίας, μαζί με τον ανεξάρτητο Πέτρο Παππά οι οποίοι φτάνουν τις 50 υπογραφές, ωστόσο τόσο ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς όσο και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισαν ότι χρειάζονται και οι υπογραφές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να έχουν μεγαλύτερη νομιμοποίηση.

“Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εκπέμπεται μόνιμα και σταθερά το μήνυμα ότι πρέπει να ανταποκριθούμε στην απαίτηση και αμφισβήτηση των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και να υποβληθεί από κοινού πρόταση δυσπιστίας με συνδιαμόρφωση της και συνυποβολη της από όλα τα προοδευτικά κόμματα χωρις διαχωρισμούς και διαγκωνισμούς. Το ζητούμενο είναι ένα. Να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση και να υπάρχει προοδευτική διέξοδος” υποστηρίζουν από την Κουμουνδούρου με τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Καραμέρο να δηλώνει  “Την Παρασκευή η κ. Καρυστιανού ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας ότι λυπάται πολύ που βλέπει απέναντι τη Βουλή να έχει κλειστά παντζούρια. Ποιος ευθύνεται που η Βουλή την Παρασκευή είχε κλειστά παντζούρια; Προφανώς η Βουλή δεν μπορεί να είναι σε αναντιστοιχία με όσα διαδραματίζονται στην κοινωνία. Τι απολίτικη προσέγγιση είναι αυτή; Και γιατί να αποκλειστούν τα κόμματα από αυτή τη διαδικασία; Άρα πρέπει να γίνουν όλα με τη σειρά και προφανώς εμείς θα συνυπογράψουμε αφού ολοκληρωθεί και η προ ημερησίας συζήτηση, εκτός αν θέλουμε να κάνουμε άλλη μία βολική έκπτωση υπέρ του κ. Μητσοτάκη, να γλιτώσει δηλαδή μία ημέρα συζήτησης»”.

Πηγές από την ΝΕΑΡ ανέφεραν “εμείς λέμε σε κάθε περίπτωση να γίνει κατατεθεί άμεσα η πρόταση δυσπιστίας και να σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει το θέμα αυτό να γίνει πεδίο μικροκομματικού ανταγωνισμού. Να κατατεθεί με τις υπογραφές όλων των κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Αριστερά επιμένει και αυτή ότι στο κείμενο της πρότασης δυσπιστίας θα πρέπει να διερευνηθούν οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες για τα Τέμπη και τις υποκλοπές”.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές