Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η πρώτη γυναίκα Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Αίθουσα Σύνταξης

19 Σεπτεμβρίου 2025, 12:00 μμ
Share

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών επικύρωσε την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως την επόμενη Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα, όπως γνωστοποίησε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Μετά την επικύρωση, η πρέσβης Γκίλφοϊλ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τη Γερουσία, χαρακτηρίζοντας τη θέση της ως «τη μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου» και υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί την πρώτη γυναίκα Πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Στις δηλώσεις της, τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί «το λίκνο της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», ιδανικά που εμπνέουν εδώ και αιώνες και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ δεσμεύτηκε να προωθήσει την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ θα είναι η 25η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα μετά το 1942, οπότε η αμερικανική αποστολή αναβαθμίστηκε σε πλήρη Πρεσβεία.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές