Η μείωση των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση δεν σημαίνει και υποχώρηση της πανδημίας, ενώ η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ οδηγεί το ΕΣΥ στα όριά του.
Η μείωση των κρουσμάτων παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα, λόγω των μειωμένων τεστ τις Κυριακές. Αυτό σημαίνει ότι τα 2.198 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν καταγράφουν την πραγματική εικόνα της διασποράς του ιού.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 76.403, από τα οποία το 53,9% αφορά σε άνδρες. Τα 4.675 (6,1%) κρούσματα συσχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 19.638 (25,7%) με ήδη γνωστό κρούσμα.
Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 400 ασθενείς, με μέση ηλικία τα 65 έτη, ενώ το 79,5%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών. Άλλοι 383 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Με βάση τα ημερήσια στοιχεία του ΕΟΔΥ, τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή του 59 ασθενείς με Covid-19, ενώ ο συνολικός αριθμός διαμορφώνεται σε 1.165 θανάτους. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 80 έτη και το 97,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία άνω των 70 ετών.
Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google#Tags
ΕΟΔΥ - θάνατοι - κορονοϊός - κρούσματα Covid19 - ΜΕΘ






































