Κορονοϊός: Μεγάλη μείωση στα κρούσματα, λόγω αργιών

Αίθουσα Σύνταξης

26 Δεκεμβρίου 2020, 6:39 μμ
Share

Η μεγάλη μείωση των νέων κρουσμάτων αποδίδεται κυρίως στα μειωμένα τεστ, λόγω των αργιών των Χριστουγέννων. Μειωμένοι και οι θάνατοι, αλλά σταθερός ο αριθμός των διαδωληνωμένων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το Σάββατο καταγράφηκαν 262 νέα κρούσματα Covid-19, με τον συνολικό αριθμό από την έναρξη της πανδημίας να διαμορφώνεται σε 135.114, από τα οποία το 52,4% αφορά σε άνδρες.

Στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας νοσηλεύονται 473 ασθενείς με κορονοϊό, με μέση ηλικία τα 67 έτη και το 32,3% από αυτούς είναι γυναίκες. Το 81%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών και 852 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σε 24ωρη βάση καταγράφηκαν επίσης 46 νέοι θάνατοι από Covid-19, με τον συνολικό αριθμό από την έναρξη της πανδημίας να διαμορφώνεται σε 4.553 θανάτους. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία άνω των 70 ετών.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές