fbpx

Κράτος ανάλγητο: Χωρίς φαγητό εκατοντάδες ανάπηροι στο Βόλο

0 120

Κανείς δεν μπορεί να περιμένει περισσότερα από ένα κράτος στο οποίο πρωθυπουργός είναι ο Κ. Μητσοτάκης και δήμαρχος Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος.

Καμία, έκπληξη λοιπόν δεν προκαλούν οι σοβαρότατες καταγγελίες ενός πολίτη με αναπηρία από το Βόλο ότι o ίδιος και οι άνθρωποι που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με αυτόν έχουν μείνει χωρίς φαγητό.

Το αμέσως πιο εξοργιστικό, είναι πως ο ανάπηρος από το Βόλο αναγκάσθηκε να βάλει… μέσον έναν βουλευτή της ΝΔ, για να βρει το δίκιο του.

Η καταγγελία του ανάπηρου πολίτη από το Βόλο αφορά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και την επιστολή του την απηύθυνε στον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Μαραβέγια, ο οποίο, φυσικά, ακολουθεί την προσφιλή τακτική δεν είδα, δεν άκουσα, δεν βλέπω.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο facebook, o υπεύθυνος επικοινωνίας του συλλόγου «Προσβάσιμη πόλη» Γεώργιος Λεμονής ενημέρωσε στις 13 Αυγούστου, τον κ. Μαραβέγια ότι ουσιαστικά «δεκάδες άνθρωποι με αναπηρία έχουν αφεθεί χωρίς γεύματα», όπως αναφέρει δημοσίευμα του happenednow.gr.

Μάλιστα για το λόγο αυτό ο κ. Λεμονής ζητεί από τον κ. Μαραβέγια να παρέμβει ώστε να συνεχιστεί η σίτισή τους.

Η ανάρτηση του κ. Λεμονή

Βόλος 13/8/22

Επιστολή σε Βουλευτή της Κυβέρνησης

Αναστολή προγράμματος βοήθεια στο σπίτι στο Δήμο Βόλου

Φίλε μου Κώστα οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο βοήθεια στο σπίτι δεν δουλεύουν εδώ και 13 ημέρες αφήνοντας χωρίς γεύματα δεκάδες ανθρώπους με αναπηρία.

Έμαθα ότι υπάρχει κινητικότητα και προσπαθούμε να επιτευχθεί συμφωνία ώστε να σταματήσει η άρνηση τους για εργασία.

Τους τάξατε μονιμοποίηση έτσι κατάλαβαν μόνοι τους δεν ξέρω…..

Λογικά σήμερα θα λάβουν απόφαση το αν θα συνεχίσουν ή όχι την απεργία τους

Στο Βόλο το πρόβλημα είναι απλά μεγαλύτερο λόγο της κυρίας Χάλαρη, της απαράδεκτης οργάνωσής της και του μυαλού της. Έδωσε έτσι απλά άδεια σε όλους τους εργαζόμενους.

Στο Βόλο δεν υπάρχει ούτε δείγμα εργαζόμενου στο βοήθειά στο σπίτι.

Εργαζόμενοι ο Δήμος ( Χαλαρή Σοφία) και κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσουν να παίζουν με τους καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, παραπληγικούς και άτομα με αναπηρίες.

Ότι μπορείς αν μπορείς, κάνε κάτι σε παρακαλώ,

για να αρχίσει πάλι η σίτιση μας.

Γιώργος Ηλ. Λεμονής

Η ανακοίνωση ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ

Μετά την καταγγελία του κ. Λεμονή, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τις καταγγελίες του κ. Λεμονή, επισημαίνοντας ότι «δεν δικαιολογείται η παροχή συσσιτίου παρά μόνο η παρασκευή γευμάτων στην οικία των ωφελουμένων με ιδίους πόρους».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Με ιδιαίτερη έκπληξη παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες τη δημοσίευση επιστολής ενός συμπολίτη σε sites και στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία γίνεται αναφορά σε ανυπόστατα γεγονότα.

Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ αποκαθιστώντας την αλήθεια και προασπίζοντας το δύσκολο και συνεχές κοινωνικό έργο του Δήμου Βόλου, που ασκείται από το σύνολο των δομών του με την άοκνη εργασία των υπαλλήλων, εργαζομένων, προϊσταμένων, διοικητικών και εθελοντών, ενημερώνει για τα παρακάτω:

Στις δομές «Βοήθεια στο σπίτι», παρέχονται υπηρεσίες που αφορούν την ψυχοκοινωνική υποστήριξη, τη νοσηλευτική φροντίδα, τη διασύνδεση με τις κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγείας, τη συνοδεία, την οικιακή βοήθεια καθώς και άλλες υπηρεσίες που υποβοηθούν την καθημερινή διαβίωση ηλικιωμένων και ΑμεΑ.

Όσον αφορά στο θέμα της σίτισης των ωφελουμένων του προγράμματος διευκρινίζουμε ότι βάσει της λειτουργίας του δεν δικαιολογείται η παροχή συσσιτίου παρά μόνο η παρασκευή γευμάτων στην οικία των ωφελουμένων με ιδίους πόρους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος λειτουργούν 11 δομές καλύπτοντας το σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, καθώς και η διοίκηση φροντίζουν σε καθημερινή βάση για την επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας που χρήζουν βοήθειας, όχι μόνον αυτών που υπάγονται στον στενό πυρήνα του πλαισίου λειτουργίας του, αλλά και κάθε συμπολίτη, ανήμπορου ή αβοήθητου, που θα περιέλθει σε γνώση μας, κάτι που αποτελούσε και αποτελεί πρώτιστο μέλημα της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

Καταληκτικά, πρέπει προασπιζόμενοι το αυτονόητο, να ενημερώσουμε τους πολίτες, ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» λειτουργούσε και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, χωρίς κανείς από το προσωπικό του να απεργεί, μη επηρεαζόμενο από τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την πρόσληψη εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ, τα δίκαια αιτήματα των οποίων στηρίζουμε ευρισκόμενοι στο πλευρό τους, ούτε φυσικά από το πρόγραμμα λήψεως αδειών, καθώς υπάρχει πάντα επαρκές και ικανό προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας.

Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και το προσωπικό της, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, οικογενειακοί βοηθοί καθώς και η διοίκηση, φροντίζουν καθημερινά, επί 24ώρου βάσεως όλων των ατόμων που χρήζουν βοήθειας, από την Ν. Αγχίαλο ως τα Χάνια και από την Ν. Ιωνία ως τα Λεχώνια και κατά συνέπεια ανάλογες επιστολές και δημοσιεύσεις, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω εμπάθειας δεν πτοούν το δεδομένο αίσθημα ευθύνης μας, το οποίο καθημερινώς αποδεικνύουμε στους επωφελούμενους συμπολίτες μας».

Επιμένει ο καταγγέλλων με νέα επιστολή

Παρά τις διαψεύσεις του Δήμου Βόλου, ο καταγγέλλων επιμένει στις καταγγελίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το happenednow.gr ο κ. Λεμονής απέστειλε προχθές 17 Αυγούστου νέα επιστολή, αυτή τη φορά στον Πανελλήνιο Σύλλογο ατόμων με συγγενή καρδιοπάθεια, Σε αυτή ο κ. Λεμονής πως από την 1η Αυγούστου όλοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος «δεν έχουν λάβει ούτε ένα γεύμα».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

«Προς

Πανελλήνιο Σύλλογο ατόμων με συγγενή καρδιοπάθεια

Βόλος 17 Αυγούστου 2022-08-18

Θέμα: Κυβερνητικό πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι

Κύριε Χόρτη παρακαλώ στείλτε το mail που σας έστειλα στον κύριο Στέφανο Πάικο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ και για ότι διευκρίνηση θελήσει θα του απαντήσω γραπτώς. Μετά από πρόσφατο σχετικά εγκεφαλικό επιδεινώθηκε η πάρεση στο αριστερό τμήμα του προσώπου μου με αποτέλεσμα να δυσκολεύομαι να μιλήσω. Όσο για τον Δήμο βόλου δεν ζητώ να βάλει ενώ κανονικά μπορεί νέους αναπήρους στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι , κοινωνικό παντοπωλείο και αλλά. Είμαι ωφελούμενος της βοήθειας στο σπίτι από τον Ιούλιο του 21.

Η μόνη παροχή που είχα ήταν φαγητό για ένα μόνο γεύμα καθημερινά και από παρασκευή μέχρι Δευτέρα μεσημέρι 2 γεύματα τα οποία κρεμούσαν έξω από την πόρτα μου.

Ποτέ δεν με έχει επισκεφτεί γιατρός, νοσηλευτής παρά το ότι επανειλημμένος έχω ζητήσει τουλάχιστον τη βοήθεια νοσηλευτή δεκάδες φορές. Η απάντηση πάντα ήταν ότι δεν επαρκούν.

Για παθολόγο ότι καλύτερα να πάω στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο Βόλου.

Για άτομο να καθαρίζει η απάντηση ήταν ότι είχαν αλλά τώρα δεν έχουν και θα βγάλουν προκήρυξη.

Έχει αναστείλει και την μόνη λειτουργία που έκανε δηλαδή την σίτιση και όλοι οι ωφελούμενοι από 1/8 δεν έχουν λάβει ούτε ένα γεύμα.

Είμαι καρδιοπαθής, ανάπηρος με 91% κινητική κυρίως αναπηρία και παραπληγικός. Λόγο του ότι με ξέρουν έτρεξαν να με εξυπηρετήσουν και μου στέλνουν φαγητό από… Τι γίνεται όμως με τους άλλους ωφελούμενους ?

Δήλωση της πρόεδρου του οργανισμού πριν αρκετό καιρό ήταν ότι οι ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 850!

Ρωτήστε παρακαλώ τι γίνεται πανελλαδικά για την μερική αναστολή εργασίας των εργαζομένων, αλλά και το χάλι που επικρατεί στο Βόλο. Το θέμα δεν είναι να τρέξουν να εξυπηρετήσουν έμενα που έχω <βροντερή φωνή>, αλλά το τι γίνεται πανελλαδικά και πως σκέφτεστε να αντιδράσετε ? Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις λειτουργεί το «βοήθεια στο σπίτι» και τι υπηρεσίες προσφέρει?

Σας ευχαριστώ

Γεώργιος Λεμονής»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More