Ξεπεσμός: Εμπόριο ελπίδας «πουλάει» η κυβέρνηση…

0 5

Δεν τους έχει μείνει πλέον ούτε ίχνος αξιοπρέπειας και προσπαθούν πουλώντας εμπόριο ελπίδας στους Έλληνες πολίτες να επιβιώσουν πολιτικά.

Γιατί, ηθικά, μιλάμε για ξεπεσμό του αίσχιστου είδους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, έχουν πλέον ξεφύγει.

Μετά τον (κορυφαίο, σύμφωνα με τις πληρωμένες δημοσκοπήσεις, υπουργό) Βασίλη Κικίλια, που επί δύο ημέρες έλεγε για το πότε θα έρθει το εμβόλιο κατά του covid -19, πως θα μεταφερθεί και πως θα αποθηκευτεί, ο εκ του Σημιτιστάν υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, βγήκε χτες το πρωί στον Σκάι και στον Γιώργο Αυτιά για να μας πει ότι ο εμβολιασμός θα γίνεται με ραντεβού μέσω sms.

Πιάσε το αυγό και κούρευτο.

Για να μπορέσουμε να κλείσουμε ραντεβού αξιότιμε κύριε υπουργέ θα πρέπει να υπάρχει εμβόλιο. Που ακόμη δεν υπάρχει. Ή δεν είναι ακόμη διαθέσιμο από τις φαρμακευτικές εταιρίες που το παρασκευάζουν.

Για να μπορέσουμε να κλείσουμε ραντεβού κύριε υπουργέ, κάποιοι από εμάς θα πρέπει να ζούμε μέχρι να έρθει το εμβόλιο.

Για να μπορέσουμε να κλείσουμε ραντεβού, το εμβόλιο θα πρέπει να έχει έρθει στην Ελλάδα.

Για όλα αυτά, έχετε να πείτε κάτι κύριε υπουργέ;

Όχι.

Γι’ αυτό και «βγαίνετε» στον… προστατευτικό Σκάι να κάνετε δηλώσεις και αποφεύγετε τις όποιες εξαγγελίες να τις κάνετε μέσω μίας συνέντευξης Τύπου (μέσω τηλεδιάσκεψης, φυσικά) με όλα τα ΜΜΕ, γιατί φοβάστε τις δύσκολες ερωτήσεις που τυχόν θα διατυπωθούν.

Κάτι, που είναι βέβαιο ότι στην φιλόξενη… αγκαλιά του κ. Αυτιά δεν πρόκειται να το συμβεί.

Και πάμε παρακάτω.

Ο άλλος έμπορος ελπίδας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε μέσα στο Σαββατοκύριακο, για το πώς θα κάνουμε τις αγορές μας από τα καταστήματα, στην πρώτη φάση του ανοίγματός τους.

Και μας φλόμωσε στα μεγαλεπήβολα σχέδια που επεξεργάζονται οι τιτανοτεράστιοι υπουργοί και συμβουλάτορες της κυβέρνησης.

Είπε, λοιπόν, ο υπουργός Άνευ Αντικειμένου (ή μήπως να τον λέμε Πολυελαίων, από εδώ και πέρα;) για το περίφημο click away.

Τι σημαίνει αυτό;

Θα κάνεις την παραγγελία σου στο κατάστημα, παράδειγμα για τις κάλτσες που θέλεις, θα στην ετοιμάζουν και θα σου ορίζουν ραντεβού για να παραλάβεις τα πράγματά σου.

Τρομερή καινοτομία.

Μιλάμε απίστευτη.

Ποια σκέψη ΤΙΤΑΝΑ την ανακάλυψε.

Ήδη, όμως, κύριε υπουργέ Άνευ, η εν λόγω διαδικασία εφαρμόζεται από κάποια καταστήματα.

Όπως για παράδειγμα των οπτικών.

Μην μας παραμυθιάζεις άλλο.

Και μην παραμυθιάζεις και τον κόσμο.

Μπορείς να μας πεις πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα.

Προφανώς μια όχι.

Άσε, λοιπόν, να φτάσει εκείνη η μέρα και κάνεις τις όποιες ανακοινώσεις.

Εκεί, πάντως, που ο υπουργός Άνευ το τερμάτισε, είναι με την εκτίμησή του πως «αν όλα πάνε καλά, το εμβόλιο θα φτάσει στη χώρα μας στα μέσα Δεκεμβρίου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το άνοιγμα της οικονομίας».

Έλεος κύριε υπουργεί Άνευ.

Και να έρθει –κάτι που προσωπικά το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου- στα μέσα του Δεκέμβρη, δηλαδή σε τρεις εβδομάδες, πότε θα προλάβει να εμβολιαστεί ο κόσμος, πότε θα προλάβει να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων για να μπορέσει ν’ ανοίξει η οικονομία.

Τελικά, σε αυτή την κυβέρνηση, το μόνο που έχει μείνει –και δεν κοστίζει- είναι να πουλάει εμπόριο ελπίδας σ’ έναν καταταλαιπωρημένο και χειμαζόμενο οικονομικά λαό.  

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More