fbpx

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έπεσε στην παγίδα του Βαρδή

0 797

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης έκανε την κίνηση-ματ στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μπλόκαρε την υπουργοποίηση Αποστολάκη και τον στραπατσάρισε.    

Αυτό που δεν μπορούσε δύο χρόνια να κάνει κάποιος από τους πολιτικούς αντιπάλους του, παρά τις τόσες και τόσες χοντράδες του, το έπραξε ο κορυφαίος των κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας. Μίλησε η εμπειρία του, στο πολιτικό και επιχειρηματικό παρασκήνιο.

Του χάλασε, του ακύρωσε ολόκληρο το σχέδιο επικοινωνιακής αντεπίθεσης με τη «μεταγραφή» του υπουργού Άμυνας του Αλέξη Τσίπρα και με την ανάθεση σε αυτόν του, αναβαθμισμένου πολιτικά και εξαιρετικά επίκαιρου, χαρτοφυλακίου της Πολιτικής Προστασίας. Με το σχέδιο αυτό, ο Μητσοτάκης θα αναστήλωνε την εικόνα του «κυρίαρχου».

Με τον Αποστολάκη ανέτρεπε το σκηνικό, λίγο πριν ανέβει στην ΔΕΘ και… μοιράσει εκατομμύρια σε όλους. Θα εξαφάνιζε το καμμένο χαρτί «Χρυσοχοΐδης» και θα εμφανιζόταν ως ο παντοδύναμος ηγέτης, που ούτε οι φωτιές δεν τον καίνε, και, που διεισδύει -μετά από το ΚΙΝ.ΑΛ.- και στον μεγάλο του αντίπαλο. Γοητεύοντας… όχι τίποτα κομματόσκυλα ή δευτεράτζες, αλλά μη κομματικές προσωπικότητες, υψηλού κύρους.

Όλο αυτό το έξυπνο σχέδιο αποδείχθηκε «η αντεπίθεση των Αρδενών» του Μητσοτάκη. Το φιάσκο των Αρδενών έφερε μια ώρα αρχύτερα το τέλος του «χιλιόχρονου Ράιχ». Γιατί ξέμεινε από ικανές και αξιόμαχες εφεδρείες. Κάπως έτσι ονειρεύονταν, μέχρι τουλάχιστον τον Ιούλιο, οι ανέμελοι ότι θα κυβερνούν. Επειδή έχουν μαζί τους τον θηριώδη και πρωτοφανή μηχανισμό των καναλιών της διαπλοκής, νόμιζαν ότι θα κυβερνούν «χίλια χρόνια».

Όμως, οι… άριστοι σκόνταψαν και έπεσαν στον λάκκο που οι ίδιοι έσκαψαν για τους αντιπάλους τους.

Με τα «ορφανά» του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Μητσοτάκης δεν είναι το αφεντικό του πολιτικού παιχνιδιού. Ξέμεινε με τον Πλεύρη. Με τα ορφανά του Καρατζαφέρη, δεν πας πουθενά.

Αυτό το στραπάτσο του επιφύλαξε ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, θυμίζοντας σε αυτόν και σε όλο το σύστημα ποιος είναι το αφεντικό, όταν δεν υπάρχουν πραγματικοί πολιτικοί ηγέτες. Του το φύλαγε από την αρχή της διακυβέρνησης του. Κάποιοι θα κολλήσουν στο… ιστορικό της σχέσης «μίσους» των δύο δυναστειών. Όμως, προσωπικότητες σαν τον Βαρδή δεν σκέφτονται έτσι, όπως οι πολλοί.

Άλλες είναι οι αιτίες. Βαθύτερες, πολιτικές και φυσικά επιχειρηματικές. Θα επανέλθουμε προσεχώς σε αυτές. Μια ιδέα θα σας δώσω σήμερα.

Ο Μητσοτάκης φυσικά επιχείρησε να καλμάρει τον Βαρδή, υπουργοποιώντας τον Αποστολάκη και δίνοντας το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού στον Κικίλια. Αυτό, που δεν έδωσε δύο φορές στην Όλγα. Αλλά ο Μητσοτάκης έχει διαλέξει από την πρώτη ώρα στρατόπεδο. Το στρατόπεδο Λάτση. Αυτό ο Βαρδής δεν το συγχώρησε ποτέ.

Και ήρθε η ώρα της τιμωρίας.

Αναδημοσίευση από την έντυπη Voice της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More