Η κατάσταση στην ευρωζώνη παραμένει «εύθραυστη», όπως προειδοποίησε η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde, ενώ κάλεσε τις χώρες – μέλη να επικεντρωθούν στις δομικές μεταρρυθμίσεις.
Η ισχυρή ύφεση στην περιφέρεια της ευρωζώνης επηρεάζει τον «πυρήνα» της ένωσης, σημείωσε η Lagarde, χαρακτηρίζοντας «απαραίτητη» για την Ε.Ε. την τραπεζική ενοποίηση.
Όπως σημείωσε η ίδια, η ολοκλήρωση των προϋπολογισμών των κρατών της ευρωζώνης αποτελεί «κλειδί» για την αποφυγή μελλοντικών σοκ στην οικονομία.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τις επιπτώσεις των μέτρων που λαμβάνουν στο πλαίσιο της προσπάθειας εξυγίανσης των προϋπολογισμών τους.
«Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να έχουν επίγνωση των συνεπειών των μέτρων που λαμβάνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι «οι ρυθμοί εξισορρόπησης των προϋπολογισμών πρέπει να είναι λογικοί».






































