Συγκλονίζει η νέα οικογενειακή τραγωδία, με το ανεμβολίαστο ζευγάρι, που πέθανε από κοροναϊό με διαφορά λίγων ημερών, αφήνοντας ορφανά τρία παιδιά.

Η 52χρονη μητέρα, κατέληξε στις 13 Δεκεμβρίου και ο πατέρας 14 μέρες αργότερα.

Οι γονείς ήταν αρνητές του εμβολίου και είχαν επηρεαστεί από τον πνευματικό που τους καθοδηγούσε όπως είχε αναφέρει στο MEGA, ο ξάδελφος της 52χρονης, που είναι διασώστης του ΕΚΑΒ.

Αρνητές όλη η οικογένεια – Είχαν παρασυρθεί από τον πνευματικό τους

«Ήταν αρνήτρια, δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο, είχε υποκείμενα νοσήματα. Είχαμε πάρα πολλές φορές κάνει κουβέντα πάνω σε αυτό το επίπεδο και όχι μόνο με τη Μαρία και με όλη την οικογένεια, η οποία είναι μία οικογένεια που δεν ήθελε κανένας να εμβολιαστεί» είχε πει πριν δύο εβδομάδες στην εκπομπή Live News.

Άκαρπες ήταν οι προσπάθειες του να τους πείσει να εμβολιαστούν. Παρά τα όσα ζούσε και ζει καθημερινά μεταφέροντας ασθενείς κορoναϊού, οι ίδιοι του οι συγγενείς δεν τον άκουγαν. Είχαν παρασυρθεί, όπως λέει, από τον πνευματικό τους.

«Υπήρχε ένας πνευματικός ο οποίος τους καθοδηγούσε να μην κάνουν το εμβόλιο.

Έστω και έναν να πείσουμε, είναι σημαντικό. Όσο μπορούσα περισσότερο μιλούσα στα παιδιά, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει, είναι τοίχος δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία λογική η οποία να πεις, έχει ένα δίκιο που το λέει, δεν υπάρχει» είχε πει ο ξάδελφος της άτυχης γυναίκας.

Εκτός από το σύζυγο της 52χρονης, διασωληνωμένη με κοροναϊό, νοσηλευόταν και η μικρότερη αδελφή της .

«Μόνο η μικρή αδερφή που κόλλησε, αυτή ήταν που κάπως ενεργοποίησε την κατάσταση σχετικά με τους γιατρούς και βέβαια δεν πρόλαβε να σώσει κάτι γιατί κόλλησαν όλοι μαζί. Τώρα πλέον δεν πάνε και στο νοσοκομείο, δηλαδή από τον φόβο τον μεγάλο που τους συμβαίνει γιατί κολλάνε, δεν θέλουν να πάνε και στο νοσοκομείο και πάνε αναγκαστικά τελευταία ώρα, όταν δεν μπορούνε πια να πάρουν ανάσα» υπογράμμισε ο διασώστης του ΕΚΑΒ.

Άνιση μάχη

Το ζευγάρι είχε κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο Λαμίας, στις 23 Νοεμβρίου.  Στις 29 και 30 του ίδιου μήνα, η 52χρονη μητέρα και ο 57χρονος πατέρας χρειάστηκε να διασωληνωθούν εξαιτίας των επιπλοκών που παρουσίασε η υγεία τους.

Δυστυχώς, στις 13 Δεκεμβρίου η 52χρονη άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο σύζυγός της πάλεψε για συνολικά 29 ημέρες με τον κοροναϊό, τελικά όμως ούτε εκείνος τα κατάφερε και εξέπνευσε 14 ημέρες αργότερα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το lamiareport, τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, ο 57χρονος βγήκε αρνητικός στον ιό, αλλά οι ζημιές που του είχε προκαλέσει ήταν ήδη μη αναστρέψιμες.

Επρόκειτο για ιδιαίτερα αγαπητό ζευγάρι, με τον 57χρονο να είναι γνωστός επαγγελματίας στη Φθιωτική πρωτεύουσα.