fbpx

Μαξίμου: Σε πανικό από τη λαϊκή οργή για τη “ληστεία” στην Κολοβού

0 199

Η εξωση της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου για χρέος 10.000 και οι ντροπιαστικές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τη εισβολή των αστυνομικών σπάζοντας την πόρτα του σπιτιού που έμενε χθες τα ξημερώματα, ανέδειξε την ανάλγητη κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και σηματοδότησε το οριστικό “διαζύγιο” του κυβερνώντος κόμματος με όσους πλήττονται από τη πολύπλευρη κρίση και είναι έρμαιο στις ορέξεις των “κορακιών” των funds.

Στο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο κυριάρχησε παγωμάρα από το απαραδεκτο γεγονος και την έκταση που πήρε στα social media σε συνδυασμό με τη υπόθεση του βουλευτή Α. Πάτση που εξαγόραζε “κόκκινα δάνεια” και προκειμένου να διαχειριστούν το θέμα επέλεξαν να κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί των ημερών του καταργήθηκε η προστασια της πρώτης κατοικίας.

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από το σκηνικό της έξωσης, μιλώντας για εικόνες που δεν συνάδουν με το κοινωνικό προφίλ της κυβερνησης, ωστόσο υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών.

Ειδικότερα ο Γιάννης Οικονόμου είχε τον εξής διάλογο κατα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

– ΔΗΜ.: Κύριε Εκπρόσωπε. Πώς προσεγγίζει η Κυβέρνηση την εικόνα με την έξωση της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού, από αστυνομικά όργανα, για χρέος στις τράπεζες; Χρέος 15.000. Αν αυτές οι εικόνες συνάδουν με το κοινωνικό προφίλ της Κυβέρνησης και αν χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις, παρεμβάσεις στη νομοθεσία, ώστε να αποτρέπονται αυτές οι εικόνες;

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Προφανώς και δεν συνάδουν. Να υπενθυμίσω, άλλωστε, ότι έχουμε δημιουργήσει ένα πλαίσιο σε ό,τι αφορά στο ιδιωτικό χρέος των πολιτών, που να αποτρέπει ακριβώς τέτοιου είδους περιπτώσεις. Τοποθετούμαι πάντοτε με την επιφύλαξη ότι δεν γνωρίζω σε βάθος την υπόθεση, τοποθετούμαι με βάση τις πληροφορίες που διαβάζω από τον Τύπο. Εάν όλα αυτά που λέγονται για το κόστος βάσει του οποίου βγήκε το σπίτι στον πλειστηριασμό και τα οικονομικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κυρίας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, κρατώ επιφύλαξη διότι δεν ξέρω σε βάθος την υπόθεση. Αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι το πλαίσιο που έχουμε διαμορφώσει παρέχει μια σειρά από δυνατότητες στους ευάλωτους συμπολίτες μας, προκειμένου να μην χάσουν την πρώτη τους κατοικία και, αντίθετα, να μην προστατεύονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Οπότε προφανώς και μας προβληματίζει. Είναι τελείως εκτός της φιλοσοφίας της πολιτικής που είχαμε, όταν διαμορφώναμε αυτού του είδους το πλαίσιο. Επαναλαμβάνω και πάλι, κρατώντας την επιφύλαξη να μην γνωρίζω σε βάθος τα χαρακτηριστικά αυτής της υπόθεσης που έφτασε στη σημερινή, πολύ δυσάρεστη αυτή εικόνα.

ΔΗΜ.: Κύριε Εκπρόσωπε, από ό,τι καταλαβαίνω θα υπάρξει ένα νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας; Υπάρχει κάτι που το συζητάτε; Ακριβώς για να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα όπως σήμερα; Να έχουμε κάτι για να στηριχθούν περαιτέρω οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη και το χρειάζονται; Ευχαριστώ.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Υπάρχει ένα πολυεπίπεδο πλαίσιο προστασίας στην πρώτη κατοικία. Έχουμε αναφερθεί και στην ενημέρωση εδώ και αρκετές άλλες φορές, που ξεκινά από τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς που μπορεί να γίνουν, με την επιδότηση του Κράτους σε ανθρώπους, έτσι ώστε να πληρώνουν δόσεις ή ακόμη και το ενοίκιο, εφόσον πάει σε έναν φορέα το σπίτι τους, για να μπορέσουν να το επανακτήσουν μετά από μια περίοδο μιας δωδεκαετίας. Πολύ συγκεκριμένα βήματα, έτσι ώστε, κυρίως οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, να μη φτάσουν στη δυσάρεστη κατάσταση του πλειστηριασμού. Ένα πλαίσιο το οποίο έχει αποδώσει και που, επαναλαμβάνω και πάλι, βασικός του στόχος είναι, προφανώς, η τήρηση της νομιμότητας, η εξάντληση κάθε δυνατότητας προστασίας των ευάλωτων και η αποτροπή να γλιτώνουν τις υποχρεώσεις τους οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More