Με τις ψήφους της Ν.Δ. και του Λοβέρδου ψηφίστηκε ο νέος και πιο αυστηρός Π.Κ.

Ανδρέας Μαραθιάς

11 Νοεμβρίου 2021, 7:58 μμ
Share

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της Ν.Δ. και ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., Ανδρέας Λοβέρδος. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, εκτός από το ΚΙΝ.ΑΛ. που ψήφισε “παρών”.

Ωστόσο, αρκετά άρθρα του νομοσχεδίου που αυστηροποιούν τις ποινές ιδίως για τα σεξουαλικά εγκλήματα και τις ανθρωποκτονίες, υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το τέλος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δημιουργήθηκε σύγχυση ως προς την ψήφο του ΚΙΝ.ΑΛ., καθώς εμφανιζόταν να ψηφίζει “ναι” επί της αρχής, ενώ ο είχε ξεκαθαριστεί στην Ολομέλεια ότι η επίσημη θέση του είναι “παρών”.

Λίγο αργότερα διευκρινίστηκε ωστόσο ότι, “εκ παραδρομής, ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Γιώργος Μουλκιώτης, που αντικατέστησε σήμερα στην Ολομέλεια τον Αχμέτ Ιλχάν, ο οποίος είχε αντικαταστήσει την παραιτηθείσα Νάντια Γιαννακοπούλου, πατήσει λάθος κουμπί και αντί για “παρών” ψήφισε “ναι” επί της αρχής!

Εν τέλει μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝ.ΑΛ., Κώστα Σκανδαλίδη, διορθώθηκε το λάθος του ΚΙΝ.ΑΛ.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές