fbpx

Μητσοτάκης: Αποκηρύσσει Δημητριάδη – Πάτση

0 141

Να πετάξει όποιο βαρίδι έχει πάνω του και να καταφύγει άμεσα σε εκλογές, επιφανειακά «αμόλυντος», θα επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης αλλά και τις «πληγές» που αφήνουν στον ίδιο τον πρωθυπουργό τα συνεχή κυβερνητικά ατοπήματα με βασικότερα το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και την υπόθεση Πάτση.

Και το σενάριο που κερδίζει διαρκώς έδαφος είναι ο κ. Μητσοτάκης να «κόψει» κάθε δεσμό με τους δυο πρωταγωνιστές των υποθέσεων, κάθε υποψία ότι προσπαθεί να τους καλύψει ή να τους προστατεύσει, με στόχο όλη η κοινωνία να διαπιστώσει πως είναι «αμέμπτου ηθικής». Η Δικαιοσύνη θα λάμψει και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν, με καθορισμένο το χρονοδιάγραμμα της διαλεύκανσης για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, την ώρα που ο ίδιος θα πυκνώνει τις περιοδείες του, όπως αυτή στην Αχαία, φέρνοντας εγγύτερα το χρόνο των εκλογών.

Το σενάριο του στησίματος καλπών μετά τις γιορτές ή το πολύ αρχές Φλεβάρη επανήλθε από συγκεκριμένα κέντρα τα τελευταία 24ωρα. «Χωρίς καπνό φωτιά δεν βγαίνει» λέει ο θυμόσοφος λαός, με το σενάριο να συζητιέται σε δυο διαφορετικές περιστάσεις, η μία στη Λάρισα στη μάζωξη των καραμανλικών παρουσία του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, και η άλλη στα πηγαδάκια των συνοδευόντων τον Μητσοτάκη στην Πάτρα. Το σκεπτικό για εκλογές εν ευθέτω χρόνω, νωρίτερα κατά ένα τρίμηνο απ’ αυτό που υπολόγιζε αρχικά το Μαξίμου, βασίζεται στις εικόνες και που δίνουν οι δημοσκοπήσεις και που εισπράττουν υπουργοί και στελέχη προσκείμενα στον πρωθυπουργό από τη γαλάζια βάση αλλά και γενικότερα την κοινωνία. Κι αυτές δείχνουν να μεγαλώνει η πίεση στην κυβέρνηση, όπως και η φθορά, κάτι που προαναγγέλλει πως «δεν βγάζει χειμώνα» με την ακρίβεια να μην τιθασεύεται με τίποτα αλλά και τις δύσοσμες υποθέσεις με κυβερνητικό χρώμα να «απλώνουν» τη δυσαρέσκεια.

Οι ελπίδες για εκλογική πρωτιά υπάρχουν μέσα από την άμεση προσφυγή στις κάλπες, πριν «ροκανιστεί» περαιτέρω η όποια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στα λιοντάρια…

Κεντρικό σημείο στο σχέδιο του Μαξίμου αποτελεί η με κάθε τρόπο αποφυγή σύνδεσης του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ με τις υποκλοπές. Κόντρα σε στοιχεία, μαρτυρίες,  λογικές συνδέσεις, το πρωθυπουργικό επιτελείο θα επιμένει μέχρι τέλους πως ο Κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε, δεν «άκουγε» και έπεσε θύμα της υπερβολικής εμπιστοσύνης σε λάθος πρόσωπα. Ο ίδιος και το επιτελείο του έχουν δείξει με σαφήνεια τη στρατηγική τους: Πετούν στα λιοντάρια αυτούς που «φωταγωγούνται» στην υπόθεση, όπως ο Γρ. Δημητριάδης ο οποίος καλείται πλέον στη βουλή εν χορδαίς και οργάνοις, και ο Κ. Μητσοτάκης προχωρά μπροστά σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σαν να μην τον ακουμπούν οι δεκάδες παρακολουθήσεις από ένα παρασύστημα μιας δημόσιας υπηρεσίας, η οποία υπάγεται απ’ ευθείας στον έλεγχο του!

Παρόμοιο είναι και το σκεπτικό για την υπόθεση Πάτση. Το Μαξίμου παραπέμπει ήδη στους μέχρι τώρα χειρισμούς, στην άμεση διαγραφή του από το κόμμα και στην επίσημη πρωθυπουργική αποδοκιμασία όπως και παρεμφερών πρακτικών, προκειμένου να διαφανεί η πρακτική Μητσοτάκη και για το μέλλον. Και με αυτά τα «όπλα» οδεύει προς την τελική ευθεία, όπως έδειξε και η χθεσινή προεκλογική ομιλία στην Πάτρα, όπου επανέφερε τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα προς τους πολίτες. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More