fbpx

Μητσοτάκης: Τον τρομάζει η αλαζονεία υπουργών και στελεχών

0 155

“Υπάρχει μια «λεπτή γραμμή» μεταξύ του να είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας και να είμαστε αλαζόνες και να θεωρούμε τους εαυτούς μας περίπου αναντικατάστατους. Πρέπει να είμαστε πάντα από τη σωστή πλευρά αυτής της γραμμής. Μόνο έτσι θα πείσουμε τους πολίτες, και ειδικά τους πιο καχύποπτους, ότι πράγματι η Νέα Δημοκρατία αξίζει να μπορέσει να συνεχίσει αυτό το σπουδαίο έργο το οποίο μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει”.

Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνόδου των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ, καλώντας ουσιαστικά υπουργούς και στελέχη να εγκαταλείψουν αλαζονικές συμπεριφορές και να επι-δείξουν ενσυναίσθηση ενόψει του δύσκολου χειμώνα για την κοινωνία

“Ξέρουμε ότι η κοινωνία δοκιμάζεται σήμερα, ξέρουμε ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί, ξέρουμε ότι υπάρχουν πτυχές της κοινωνικής πολιτικής όπου πρέπει τα βήματα προόδου να είναι ακόμα πιο γρήγορα” είπε και επισήμανε “Γι’ αυτό και είναι πάρα-πάρα πολύ σημαντικό -και σας το ζητώ από καρδιάς αυτό- στην επικοινωνία σας με τις κομματικές οργανώσεις, με τα στελέχη μας αλλά και με τους πολίτες, αυτήν την κατανόηση για τα προβλήματα της κοινωνίας να την επιδεικνύουμε πάντα και να μην παρεισφρήσει ποτέ στο λόγο μας η αλαζονεία της επιτυχίας”

Αφού επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2023, μίλησε για το κυβερνητικό έργο το οποίο -όπως είπε- αποτυπώνεται περιεκτικά και στο φυλλάδιο με τίτλο “Το είπαμε, το κάναμε” και σημείωσε “Αξίζει πάντα τον κόπο να διατρέχουμε αυτό το εύρος, το πλάτος και το βάθος του κυβερνητικού έργου, διότι αυτά τα οποία έχουμε πετύχει αυτούς τους 40 μήνες είναι πράγματι σπουδαία και είναι πολλά”.

“Η ΝΔ έκανε πράξη ουσιαστικά όλο το προεκλογικό της πρόγραμμα” υπογράμμισε και αναφερόμενος στη “κρίση ακρίβειας” ανέφερε ότι η κυβέρνηση μπορεί και στηρίζει σήμερα την κοινωνία επειδή έχουμε υψηλή ανάπτυξη και υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο “μέσα από τις επενδύσεις, μέσα από τον τουρισμό, μέσα από τις εξαγωγές, να μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στους ασθενέστερους και να μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι και σε αυτόν τον δύσκολο χειμώνα τον οποίο έχουμε μπροστά μας, θα σταθούμε κοντά τους”.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο άνοιξε στο 1,30 γιατί όπως είπε, υπήρξε μια συστηματική δουλειά και παρέμβαση ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση διαθέτει επιπλέον 300 εκατ. για εκείνα τα νοικοκυριά τα οποία δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης, με προφανώς μεγαλύτερη έμφαση στην βόρεια Ελλάδα, στα υψηλότερα υψόμετρα, εκεί που ξέρουμε ότι οι ανάγκες της θέρμανσης είναι μεγαλύτερες.

“Θέλω, λοιπόν, να είστε απολύτως σίγουρες και σίγουροι ότι θα σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας τους επόμενους δύσκολους μήνες. Θα υλοποιήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβα στη Θεσσαλονίκη, όταν περιέγραψα τον οδικό χάρτη τον οποίον πρέπει να διαβούμε από τώρα μέχρι τις εθνικές εκλογές” σημείωσε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι και εκείνη που για πρώτη φορά θα αυξήσει τις συντάξεις από 1.1.2023.

“Πιστεύω ότι εάν κάτι αναζητούν οι πολίτες, σήμερα, σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς -όπου πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει την επόμενη μέρα- είναι αυτές οι τρεις λέξεις που αποτέλεσαν τον πυρήνα του συνθήματός μας στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης: Συνέπεια -την αποδείξαμε-, Συνέχεια και Σταθερότητα” συνέχισε και πρόσθεσε ότι “σταθερότητα ώστε να ξέρουμε ότι υπάρχει μία κυβέρνηση και ένας Πρωθυπουργός ο οποίος γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται κρίσεις”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More