fbpx

Morgan Stanley & BofA: Πως εκτιμούν ότι θα κινηθεί ο S&P 500

0 92

Οι δυο κολοσσοί της στρατηγικής ανάλυσης ξτης Wall Street εκτιμούν ότι ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα το προσεχές διάστημα.

Η Morgan Stanley δεν έχει «καμία όρεξη» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά να κυνηγήσει τα ράλι του bear market και συνεχίζει να μην προτίθεται να τοποθετηθεί για ένα ράλι της πτωτικής αγοράς, καθώς βλέπει ελάχιστο βραχυπρόθεσμο φως στην άκρη του μακροοικονομικού τούνελ.

Αντίθετα, περιμένει μέσα στο επόμενο δίμηνο κάποια επιβράδυνση της οικονομίας και των κερδών, ενώ οι οικονομολόγοι της εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση του πληθωρισμού έως τον θΣεπτέμβριο, το νωρίτερο. Μετά τις πρόσφατες κινήσεις, οι πρόσθετες hawkish εκπλήξεις γύρω από τη βραχυπρόθεσμη πορεία σύσφιξης της κεντρικής τράπεζας μειώνονται, ωστόσο πιστεύει η αμερικανική τράπεζα ότι αυτό παρέχει μικρή άνεση στις αγορές, μέχρι να έρθουμε πιο κοντά σε μια σαφή κορύφωση της πληθωριστικής δυναμικής.

Συγκριτικό σημείο αναφοράς για τη Morgan Stanley είναι η υποχώρηση στα επίπεδα τιμών του πρώτου εξαμήνου του 2020. Καθώς οι κεντρικές τράπεζες επιδιώκουν να πάρουν πίσω μέρος της νομισματικής στήριξης που χορήγησαν στις αγορές, υπάρχει πλέον ένας βαθμός συμμετρικής λογικής πίσω από την ιδέα ότι ορισμένες αγορές κινδύνου δεν μπορούν να πιάσουν πάτο μέχρι να εξανεμιστούν τα αντίστοιχα κέρδη τους.

Από την άποψη αυτή σημειώνει ότι μια επιστροφή στο μέσο επίπεδο τιμών του πρώτου εξαμήνου του 2020 θα σήμαινε τις 3.200 μονάδες για τον δείκτη S&P 500, τις 3.000 μονάδες για τον ευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 50, μια πτώση κάτω από τις 9.000 μονάδες για τον NASDAQ και τις 9.000 δολάρια για το Bitcoin.

Για την αμερικανική επενδυτική τράπεζα BofA, η bear market που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με την πτώση πάνω από 20% από το πρόσφατο υψηλό των 4.797 μονάδων θα στείλει τον S&P500 στις 3.000 μονάδες μέχρι τον Οκτώβριο φέτος, ακόμη χαμηλότερα από ό,τι εκτιμά η Morgan Stanley.

Τα βασικά συμπεράσματα της Bank of America Global Research είναι ότι τα σοκ του πληθωρισμού, των επιτοκίων, της ύφεσης και της συντριβής των μετοχών θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για το επόμενο μεγάλο bull market (ανοδική αγορά) και θα δημιουργηθούν οι ευκαιρίες για τους επενδυτές.

Η BofA βλέπει ότι τα κέρδη και η πολιτική δείχνουν ότι οι επενδυτές πρέπει να αγοράσουν λίγο δείκτη S&P 500 στις 3.600 μονάδες, να «δαγκώσουν» λίγο περισσότερο στις 3.300 μονάδες και να «καταβροχθίσουν» τον δείκτη στις 3.000 μονάδες.

Η κορυφή του αμερικανικού δολαρίου στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 σηματοδοτεί την ανοδική αγορά μετοχών στις ΗΠΑ το 2023, στα ομόλογα μακράς διάρκειας, τις μικρές κεφαλαιοποιήσεις, τις αναδυόμενες (ΕΜ) και τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία, εξηγεί ο Michael Hartnett, Chief Investment Strategist της BofA.

Ο Hartnett εξηγεί ότι η ιστορία δεν είναι οδηγός για τις μελλοντικές επιδόσεις, αλλά αν ήταν, η σημερινή bear market θα τελείωνε στις 19 Οκτωβρίου 2022, ακριβώς στην επέτειο των 35 χρόνων από την αποφράδα Μαύρη Δευτέρα (Black Monday) του 1987 και ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 θα είναι στις 3.000 μονάδες. Η μέση διάρκεια της ανοδικής αγοράς είναι 64 μήνες με απόδοση 198%, οπότε η επόμενη bull market θα οδηγήσει τον δείκτη S&P 500 στις 8.900 μονάδες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2028.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More