fbpx

Morgan Stanley: Στα top picks οι ελληνικές μετοχές

0 69

Στα top picks της Morgan Stanley συγκαταλέγονται οι ελληνικές μετοχές, μαζί με την αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Πολωνίας από τις αναδυόμενες αγορές. 

Από την άλλη πλευρά, μειωμένες θέσεις underweight δίνει για τις αγορές του Κατάρ, του Κουβέιτ και της Ουγγαρίας.

Σύμφωνα με την τράπεζα, ύστερα από ένα βραχυπρόθεσμο sell off, η εγχώρια ανέκαμψε έναντι των αναδυόμενων και άρχισε να ανακτά τις απώλειές της έναντι της Ευρώπης και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης αυτόν τον μήνα.

Οι τάσεις στην κερδοφορία των ελληνικών εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη MSCI Greece συνεχίζουν να ξεπερνούν εκείνες των αναδυόμενων αγορών, της Ευρώπης και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Σε απόλυτους όρους, οι συνολικές εκτιμήσεις για το 2023 και το 2024 βρίσκονται σε ανοδική πορεία, ενώ βασικοί παράγοντες των θετικών αναθεωρήσεων είναι οι τράπεζες (υψηλή ευαισθησία στις αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ), ο κλάδος των υλικών και των εταιρειών κοινής ωφέλειας.

Ο οίκος εξηγεί ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς, η Ελλάδα έχει λάβει 11 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 5,75 δισ. ευρώ αφορούν δάνεια και 5,34 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις. Παράλληλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, η Ελλάδα αναμένεται να επιτύχει την τρίτη υψηλότερη αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ το 2023 εντός της Ευρωζώνης, τη στιγμή που οι άμεσες ξένες επενδύσεις έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2022, με τις επενδύσεις στη μεταποίηση και τα ακίνητα να αυξάνονται επίσης τάχιστα.

H Morgan Stanley βλέπει την επενδυτική βαθμίδα να έρχεται και εξηγεί ότι οι αγορές μετοχών υπεραποδίδουν περίπου οκτώ μήνες πριν από την αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα κατά 22% σε σύγκριση με τον δείκτη των αναδυόμενων αγορών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το «ράλι» τείνει να διαρκεί μέχρι την πρώτη αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα και στη συνέχεια η απόδοση σε σχετική βάση σταθεροποιείται. Κατά μέσο όρο, οι εν λόγω αγορές μετοχών κινήθηκαν κατά 2% υψηλότερα σε σχετική βάση κατά τη χρονική περίοδο των έξι μηνών μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Ωστόσο, ο δείκτης επιτυχίας είναι χαμηλότερος, καθώς στις πέντε από τις εννέα περιπτώσεις αγορών συνεχίστηκε η υπεραπόδοση.

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, οι αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών παραμένουν φθηνές. Η εγχώρια αγορά διαπραγματεύεται με δείκτη P/E στις 7,7 φορές για τους επόμενους δώδεκα μήνες, χαμηλότερα από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο. Ο δείκτης της μερισματικής απόδοσης έχει απομακρυνθεί από το πρόσφατο υψηλό του και πλέον βρίσκεται στο 4,9% και παραμένει υψηλότερα από το μέσο όρο του. Ο δείκτης λογιστικής αξίας P/BV είναι υψηλότερος έναντι του ιστορικού στη μια φορά, η οποία δικαιολογείται πλήρως από το βελτιούμενο περιβάλλον και τη δυναμική των αποδόσεων.

 

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra