Μοσκοβισί: Αναγκαίες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη

0 1

Στην αναγκαιότητα εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Βρυξελλών.

«Η Ευρώπη εξέρχεται από την οικονομική κρίση και οι μεταρρυθμίσεις είναι άκρως απαραίτητες για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και την αύξηση των θέσεων εργασίας» εξήγησε αναλυτικά, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνοδεύουν τις δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές – και από κοινού να συνδράμουν στην επιτάχυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Χρειαζόμαστε όλα τα όπλα, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα φιλο-αναπτυξιακό περιβάλλον» σημείωσε ενδεικτικά.

Όπως εξήγησε, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συμβάλλουν στην προσέλκυση των επενδύσεων, στη μείωση της ανεργίας και στην αύξηση της παραγωγικότητας.
Ειδική μνεία έκανε στην ανάγκη «σωστής» επικοινωνίας των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες την αναγκαιότητα υλοποίησής τους.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More