fbpx

Ν. Ανδρουλάκης: Όχι σε κυβέρνηση συνεργασίας με Μητσοτάκη

0 103

Την έντονη αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί ενδεχόμενου κυβέρνησης συνεργασίας, καθώς πέρα από μια σαφή δήλωση ηττοπάθειας, ερμηνεύθηκε και ως μια δήλωση πίεσης προς την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να συναινέσει σε ένα τέτοιο σενάριο πολιτικών εξελίξεων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του στο πλαίσιο του ΟΤ FORUM του Οικονομικού Ταχυδρόμου μιλώντας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ξεκαθάρισε ότι ο ελληνικός λαός θα καθορίσει τους συσχετισμούς και ο ίδιος φιλοδοξεί να έχει ένα μεγάλο ποσοστό το Κίνημα ώστε “να πάρουμε την εντολή και να πρωταγωνιστήσουμε ως σοσιαλδημοκρατικός κορμός σε μια κυβέρνηση, που δεν θα είναι της φθοροποιού στασιμότητας όπως είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ. Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ότι δεν του βγαίνουν τα κουκιά και αλλάζει στρατηγική” και τόνισε “Εκεί που έλεγε «μόνο αυτοδυναμία», τώρα κάνει πολιτική τα προσωπικά του αδιέξοδα. Επειδή θεωρώ οπορτουνισμό την αλλαγή στάσης της Ν.Δ., σωσίβιο σε μια κυβέρνηση που βυθίζεται στα λάθη της, στην αλαζονεία της, στην έλλειψη στρατηγικού σχεδίου για την χώρα, δεν πρόκειται να δώσω”.

Ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε το δίλημμα των εκλογών λέγοντας “Το βράδυ των πρώτων εκλογών φιλοδοξώ το κόμμα μας να είναι στην όχθη των νικητών και να καθορίσει, βάσει των συσχετισμών που θα επιλέξει ο λαός, το σχέδιο μας. Στην όχθη των ηττημένων τότε θα είναι και η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος πραγματικά πιστεύει στις προγραμματικές συνεργασίες, θα το αποδείξει από την πρώτη Κυριακή. Όλα τα υπόλοιπα είναι στυγνοί τακτικισμοί”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε τέλος ότι έχουν κριθεί οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης. “Ο ένας μίλησε για αυταπάτες, ο άλλος ζει με τις αυταπάτες. Ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα η χώρα. Όντας αυτοί στην όχθη των ηττημένων και εμείς στην όχθη των νικητών, θα έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε τις προτεραιότητες μας και τα πρόσωπα υψηλής αξιοπιστίας” ανέφερε.

Γ. Οικονόμου: Οι πολίτες θα αποφασίσουν

“Ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε χθες ένα απολύτως θεσμικό σχόλιο περί ενδεχόμενου σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, αν αυτό επιβάλλει η λαϊκή ψήφος. Η ισχυρή πεποίθηση του Πρωθυπουργού είναι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή και αποτελεσματική διακυβέρνηση, ιδίως μέσα σε ένα περιβάλλον πολλαπλών και επάλληλων διεθνών κρίσεων. Και η αυτοδυναμία είναι το μέσον για αυτό το σκοπό” σχολίασε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας:

“Ο κ. Ανδρουλάκης απέκλεισε σήμερα ξεκάθαρα τη συνεργασία με όποιον δεν ασπάζεται την σοσιαλδημοκρατία. Η ΝΔ είναι γνωστό ότι δεν ανήκει σε αυτή την ομάδα. Είναι προφανές λοιπόν, ότι η δική του εκδοχή της αξιόπιστης απάντησης στις κρίσεις που ζούμε περνάει μέσα από τη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα. Αν και απέχουμε περισσότερο από ένα χρόνο από τις εκλογές, το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο. Φυσικά οι πολίτες θα αποφασίσουν στο τέλος της τετραετίας”.

ΚΙΝ.ΑΛ.: Ψάχνουν σωσίβιο

Το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι “Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διατύπωσε και σήμερα τις ξεκάθαρες και σταθερές θέσεις του Κινήματος στο ζήτημα των προγραμματικών συνεργασιών” και υπογράμμισε:

“Οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου επιβεβαιώνουν ότι η Ν.Δ. επιστρατεύει τις συνεργασίες όχι γιατί τις πιστεύει, αλλά γιατί αναζητά σωσίβιο τώρα που βλέπει την αυτοδυναμία να της κουνά το μαντήλι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More