fbpx

Novartis-Φρουζής: Δικαίωση για τους «προστατευόμενους μάρτυρες» από την εισαγγελέα

0 142

Ο Φρουζής φέρεται να δωροδοκούσε «πολιτικά κι άλλα πρόσωπα και γιατρούς». Με αυτήν την πρόταση η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Μιχαλοπούλου ξεκαθάρισε ότι το σκάνδαλο της Novartis αφορά και πολιτικούς, καταρρίπτοντας τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας ότι «είναι μεν σκάνδαλο, όχι όμως πολιτικό», σε μια προσπάθεια να «ξεπλυθούν» από ευθύνες στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αλλά και «φίλιες δυνάμεις» εκτός Ν.Δ.

Σύμφωνα με το Documento της Κυριακής, η εισαγγελέας Πρωτοδικών προτείνει την παραπομπή του πρώην αντιπροέδρου της εν Ελλάδι Novartis Κ. Φρουζή σε δίκη για κακούργημα για το «ξέπλυμα» μαύρους χρήματος μέσω παρένθετων εταιρειών και προσώπων αλλά και για την ενεργητική δωροδοκία γιατρών αλλά και πολιτικών. Έτσι καταρρέει και το επιχείρημα-σημαία της Ν.Δ. για την υπόθεση ότι πρόκειται για «σκευωρία» και «συμβόλαιο πολιτικού θανάτου πολιτικών αντιπάλων», την υπερασπιστική γραμμή όλων των πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του υποψηφίου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ και βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, που εκκρεμεί ακόμη στην ανάκριση, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος ελέγχονται για πιθανή εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των παράνομων χρηματοδοτήσεων

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα, στην εισαγγελική πρόταση περιγράφεται το πώς η Novartis ειχε στήσει ένα δίκτυο συνδεδεμένων προσώπων για την προώθηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων της με παράνομες δωροδοκίες, ανάμεσα τους και το οφθαλμολογικό Lucentis, για το οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, στον Ανδ. Λοβέρδο, για την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια περιγράφεται το πώς διοχετευόταν και «ξεπλενόταν», μέσω διαφημιστικών και άλλων εταιρειών, το μαύρο χρήμα αφού καταχωριζόταν ως «νόμιμα έξοδα διαφήμισης και προώθησης», που όμως προοριζονταν για «πολιτικά πρόσωπα και μη αλλά και γιατρούς».

Προστασία στους… προστατευόμενους μάρτυρες

Η εισαγγελική πρόταση έρχεται και να… προστατέψει τους «προστατευόμενους μάρτυρες» της υπόθεσης, οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο των πολιτικών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Novartis, ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να άρει το καθεστώς προστασίας και ανωνυμίας των μαρτύρων «Αικατερίνης Κελέση» και «Μάξιμου Σαράφη». Η εισαγγελία λαμβάνει υπόψη της τις καταθέσεις τους χωρίς ωστόσο να τις θεωρεί απαραίτητες για τη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών σε βάρος του Κ. Φρουζή, αφού έχουν προκύψει επαρκείς ενδείξεις για αυτές από άλλα σημεία της δικογραφίας.

Με αφορμή την αποκάλυψη της εισαγγελικής πρότασης, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση: «Η Νέα Δημοκρατία με εντολή Μητσοτάκη έστησε προανακριτικές και ειδικά δικαστήρια, προσπάθησε να εξοντώσει δικαστές, παραποίησε στοιχεία και απείλησε μάρτυρες στην προσπάθειά της να κουκουλώσει το μεγάλο σκάνδαλο Novartis για να προστατέψει πολιτικούς που εμπλέκονται, καθώς και τον κ. Φρουζή. Τελικά όμως δεν τα κατάφερε. Οπως αποκαλύπτει το Documento, η Δικαιοσύνη συνεχίζει και η εισαγγελική έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι μίζες της Novartis δίνονταν όχι μόνο σε ιατρικό προσωπικό, αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα. Η πραγματική σκευωρία που επιχείρησε να στήσει ο κ. Μητσοτάκης και οι φίλοι του καταρρέει με πάταγο. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More