fbpx

Ντόρα Μπακογιάννη – υποκλοπές: Οπαδός και αυτή του…απορρήτου

0 177

Σάλο έχει προκαλέσει η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι “υπάρχουν προβλήματα στο να βγούνε όλα”, αναφερόμενη στην ανάγκη διατήρησης του “απορρήτου” στην Επιτροπή ιδίως από τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ, διότι όπως είπε “αυτός ο οποίος θα τα πει, πάει για κακούργημα”.

“Εκ των πραγμάτων πρέπει να κρατηθούν τα απόρρητα” σημείωσε και επισήμανε “γιατί αν παραβιαστεί, αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε δέκα χρόνια φυλακή και όπως καταλαβαίνετε, δεν βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να πάει δέκα χρόνια φυλακή”!

Τα όσα είπε η βουλευτής της ΝΔ, η οποία έχει και το ρόλο συνδέσμου της ΚΟ με το Μαξίμου, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Η πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ με τον πλέον κυνικό τρόπο προσπάθησε να επιβάλλει την ομερτά, που επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση της ΝΔ για να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι λέγοντας ότι όποιος παραβιάσει το απόρρητο, θα πάει για κακούργημα και θα μπει 10 χρόνια φυλακή. Ο ελληνικός λαός μπορεί να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια εκτός και αν η ΝΔ έχει αποφασίσει να την θυσιάσει συνεχίζοντας τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων ενθυμούμενη στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της. Ο Πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το απόρρητο”

Και υπογραμμίζει “Ήρθε η ώρα βάσει της δυνατότητας που του δίνει το άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, να το άρει για τους υφισταμένους του στην ΕΥΠ και θεσμικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η Εξεταστική Επιτροπή να ενημερωθούν για τον λόγο παρακολούθησης του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Εξάλλου, δημόσια προχθές ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τις εξουσίες της Εξεταστικής Επιτροπής και έδειξε και την οδό παράκαμψης της ούτως ή άλλως προσχηματικής επίκλησης του απορρήτου”.

Υπενθυμίζεται ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή είχε προειδοποιήσει τα στελέχη της ΕΥΠ λέγοντας “Είναι προφανές ότι σε ολόκληρο τον κόσμο οι δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών καλύπτονται από το απόρρητο και κινούνται εκτός δημοσιότητας. Το ίδιο ισχύει για όσους και όσα αυτές ερευνούν. Εκεί άλλωστε οφείλουν την αποτελεσματικότητά τους. Με όλα τα στελέχη τους, τωρινά και προηγούμενα -και σωστά- να δεσμεύονται με δια βίου εχεμύθεια για τις πράξεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους”.

Να σημειωθεί ότι κατα την έναρξη της πρωτης συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν διακομματικό προεδρείο, το οποίο απέρριψε η πλειοψηφία της ΝΔ. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ την οποία στήριξε και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ήταν για αντιπρόεδρο τον Δημήτρη Μπιάγκη και του ΣΥΡΙΖΑ για γραμματέα την Τάνια Ελευθεριάδου. Η ΝΔ πρότεινε για τη θέση του πρόεδρο της Επιτροπής τον Γιάννη Κεφαλογιάννη και υποστήριξε ότι η πρόταση για διακομματικό προεδρείο είναι αντισυνταγματική κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για συμπλευση και παρελκυστική τακτική και κλίμα έντασης. “Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ βγαίνει ΣΥΡΙΖΑ” φέρεται να είπε χαρακτηριστικά βουλευτής της ΝΔ σύμφωνα και με τη γραμμή του Μαξίμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More