fbpx

Ο καλύτερος μαθητής των μεθόδων του Πούτιν

0 299

Την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης έφερε –νύχτα- στη Βουλή έναν νόμο για να ελέγξει τις εφημερίδες μέσω αγωγών και χρηματικών προστίμων, ήρθε ο ΟΟΣΑ και τον … βγάζει στη σέντρα για το θέμα της Novartis και την προστασία μαρτύρων.

Όσοι, λοιπόν, έχουν έστω και την παραμικρή αμφιβολία για το γεγονός ότι πλέον δεν μας κυβερνά μία δημοκρατική κυβέρνηση, αλλά ένα καθεστώς που έχει εγκαθιδρύσει ο Κ. Μητσοτάκης, ένα πράγμα όπως αυτό που επέβαλε, με εκλογές, επίσης, ο Πούτιν, δεν μπορούν πλέον να λένε ότι δεν ξέρουν και δεν γνωρίζουν.

Ο Κ. Μητσοτάκης, προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας μία πρωτοφανή φωτογραφική και αντισυνταγματική μεθόδευση. Με τη νυχτερινή τροπολογία μόνο για τις εφημερίδες, ο Κ. Μητσοτάκης στοχεύει στον έλεγχο της ελεύθερης έκφρασης, επιχειρώντας οικονομικό εκβιασμό μέσω του αναρμόδιου ΕΣΡ. Το πιο εξοργιστικό, δε, είναι ότι ρόλο εισπράκτορα αναλαμβάνει το πρακτορείο διανομής συμφερόντων Μαρινάκη!

Τι, άλλο, λοιπόν, θέλει κάποιος για να καταλάβει ότι στην Ελλάδα η δημοκρατία έχει καταλυθεί;

Την έκθεση του ΟΟΣΑ, για παράδειγμα;

Διαβάζουμε, λοιπόν:

«Ο ΟΟΣΑ ζητεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει νομοθεσία που να παρέχει «ισχυρή και αποτελεσματική προστασία από αντίποινα» στους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος που καταγγέλλουν δωροδοκίες αλλοδαπών αξιωματούχων και ειδικότερα στην ενίσχυση της προστασίας του από πιέσεις πολιτικής φύσεως.

Είναι μία ιδιαίτερα σημαντική σύσταση από τον ΟΟΣΑ δεδομένης της στάσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis. Μην ξεχνάμε τις απειλές υπουργών και κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, όπως επίσης και την προσπάθεια να αποκαλυφτεί η ταυτότητά τους με τη συγκατάθεση ακόμη ανωτάτων εισαγγελέων του Αρείου Πάγου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, η οποία την ημέρα της συνταξιοδότησής της είχε προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου να καταθέσουν χωρίς καθεστώς ανωνυμίας οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis.

H αναφορά στο σκάνδαλο Novartis

Η έκθεση αναφέρεται και στο σκάνδαλο Novartis δίχως όμως να αναφέρει το όνομα της εταιρείας. Όπως υπογραμμίζει «υπάλληλοι ελληνικής θυγατρικής εταιρείας φέρονται να δωροδοκούσαν πολλούς δημοσίους λειτουργούς αλλά και ιδιώτες προκειμένου να αυξηθεί η πώληση φαρμακευτικών προϊόντων». Όπως υπογραμμίζεται οι καταγγελίες προέκυψαν μετά από αναφορές δύο προστατευόμενων μαρτύρων στις ΗΠΑ οι οποίοι προμήθευσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ με έγγραφα που αποκάλυψαν το σχέδιο», ενώ παράλληλα αναφέρονται και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis με τις ΗΠΑ των 340 εκατ. δολαρίων για δωροδοκίες στη χώρα μας. Αν και πρόκειται για μία ακόμη παραδοχή του σκανδάλου στην Ελλάδα η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένει να θεωρεί την υπόθεση ως «σκευωρία» και να κατασκευάζει κατηγορίες κατά δημοσιογράφων δυσφημώντας την χώρα διεθνώς».

Το εξοργιστικό είναι ότι ο Μητσοτάκης είναι εναντίον του Πούτιν, όταν τον αντιγράφει, σε αγαστή συνεργασία με τους Έλληνες ολιγάρχες – χορηγούς του, σχεδόν στα πάντα.

Χούντα είναι, θα περάσει…

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More