Ο Πιερρακάκης «άδειασε» τον Πέτσα για τα sms

0 5

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, ο Στέλιος Πέτσας «συνελήφθη» να παραπλανά την κοινή γνώμη, αντί να ενημερώνει υπεύθυνα ως κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, εν μέσω καραντίνας.

Προχθές, ο κ. Πέτσας μίλησε για 1 εκατ. sms με την ένδειξη «6» (άθληση), στηλιτεύοντας εμμέσως πλην σαφώς τη στάση των πολιτών να εφευρίσκουν τρόπους για να παραβιάσουν την καραντίνα, επικαλούμενος ουσιαστικά το γνωστό κυβερνητικό δόγμα περί «ατομικής ευθύνης».

Σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης τον «άδειασε» on camera, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, καθώς απαντώντας σε ερώτηση σημείωσε: «Δεν κοιτάμε τις κατηγορίες των μηνυμάτων και δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα», αναφέροντας επίσης πως η δήλωση Πέτσα ήταν «κατά προσέγγιση».

«Εφόσον έχουμε πει ότι το βράδυ επιτρέπεται μετακίνηση για λόγους υγείας ή για άθληση, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ο λόγος ήταν αυτός», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε  ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για «κόφτη» στον αριθμό των sms, που μπορεί να στείλει κάποιος ανά μέρα.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More