O Στουρνάρας… no forget it

Νίκος Μανεσιώτης

21 Δεκεμβρίου 2017, 2:15 μμ
Share

Για μια ακόμα φορά ο Γιάννης Στουρνάρας υποσκάπτει χωρίς κανένα πρόσχημα την οικονομία της χώρας και δυναμιτίζει την προσπάθεια του ελληνικού λαού να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Για μια ακόμα φορά αγνοεί τον θεσμικό του ρόλο και αναλαμβάνει χρέη… επιτελάρχη του κ. Μητσοτάκη. Η ιστορία του ίδιου του κ. Στουρνάρα μιλά από μόνη της. Πόσες φορές έχει αποτύχει και έχει διαψευστεί. Ως υπουργός Οικονομικών, ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ως επικεφαλής της Εμπορικής Τραπέζης. Περιττό να το θυμίσουμε. Άλλωστε η αγορά απαντά στον κ. Στουρνάρα. Με την επιστροφή στα προμνημονιακά επίπεδα των ομολόγων και με την σταθεροποίηση του Χρηματιστηρίου κοντά τις στις 800 μονάδες, η οποία χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους αναλυτές προάγγελος ανόδου του γενικού δείκτη εντός του 2018.

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας δεν συγκινεί ούτε τους ξένους παράγοντες οι οποίοι σύσσωμοι μιλούν σε όλους τους τόνους για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Σε όλα αυτά πατά το Μαξίμου και υποστηρίζει, ότι:

“Επειδή ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών τότε και μια αποτυχημένη κυβέρνηση, είχαν θέσει ως βέλτιστη εκδοχή όχι την έξοδο στις αγορές με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά τη γραμμή στήριξης, δε σημαίνει ότι μια πετυχημένη κυβέρνηση δε θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα. Ήδη όλες οι ενδείξεις, αυτό αποδεικνύουν”.

Διαβάστε εδώ για την Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που παρέδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία συστήνει προληπτικό πρόγραμμα στήριξης αντί καθαρής εξόδου.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές