fbpx

One Voice: Ευχαριστούμε που μας δίνετε φωνή!

0 3.278

Η «Voice» από το πρώτο της φύλλο μέχρι και σήμερα, είναι η «φωνή» όλων εκείνων που προσπαθούν να ακουστούν και να αναδείξουν το δίκιο τους και δεν τα καταφέρνουν. Όποια και αν είναι η κυβέρνηση!

Τη «φωνή» αυτή μας την δίνετε εσείς, οι αναγνώστες της «Voice», που μας επιλέγετε όποια και αν είναι η πολιτική σας τοποθέτηση, για να διαβάσετε με απλά λόγια, όλα αυτά που εσείς μας επισημαίνετε και μας ζητάτε να αναδείξουμε. Ευχαριστούμε που μας δίνετε φωνή!

Το θέμα για τους απλήρωτους εργαζόμενους του τουρισμού που ανέδειξε η εφημερίδα μας στις αρχές Ιανουαρίου, το ζητήσατε εσείς από τον συντάκτη της «Voice» και το στηρίξατε εσείς, με τις δικές σας πραγματικές εμπειρίες και επισημάνσεις. Η απήχηση που είχε η προαναγγελία και η προδημοσίευση του ρεπορτάζ στα social media από το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, ήταν πέρα από κάθε προσδοκία μας και σας ευχαριστούμε. Περίπου 15.000 αναγνώστες επέλεξαν να το διαβάσουν, να το σχολιάσουν ή να το αναρτήσουν στα δικά τους social media! Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ότι είμαστε όλοι μαζί, συντάκτες και αναγνώστες, μια ομάδα ενημέρωσης που «χτίζει» γερές βάσεις, έχοντας τη δύναμη της δικής σας «φωνής» και κυρίως της δική σας επιλογής!

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους στον Τουρισμό!

Η εικόνα στον τουρισμό ωστόσο δεν έχει αλλάξει καθόλου! Παρά τις τυμπανοκρουσίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το «θαύμα» ή τις «προοπτικές» του τουρισμού, οι εποχικά εργαζόμενοι παραμένουν χωρίς καμιά βοήθεια, ελπίζοντας να πάρουν χρήματα στα χέρια τους στην καλύτερη περίπτωση τον… Μάϊο!

«Οι περίπου 80.000 εποχικά εργαζόμενοι καταδικάστηκαν από την Κυβέρνηση σε ακραία φτώχεια, αφού αρνήθηκε να επιμηκύνει το επίδομα ανεργίας των εποχικών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου εισόδημα από τον Δεκέμβριο – Ιανουάριο έως (στην καλύτερη περίπτωση) τον Μάιο, αδιαφορώντας για το πώς θα επιβιώσουν», τονίζει η Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΕΤ).

-Η επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου, η οποία πράγματι έγινε, δεν αφορά τις εποχικά λειτουργίας επιχειρήσεις επομένως και τους εποχικά εργαζόμενους.

-Οι σχολές μετεκπαίδευσης που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, θα ξεκινήσουν μετά τις 10 Φεβρουαρίου παρόλο που οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων έγιναν μέσα στον Αύγουστο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να τις παρακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι αφού θα πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους.

-Η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφτηκε από περίπου δύο μήνες, παραμένει στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας, όπως και οι τοπικές κλαδικές της Ρόδου, του Ηρακλείου Κρήτης, του Ν. Χανίων Κρήτης και του Ν. Λασιθίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας να τροποποιούν τις συμβάσεις των εργαζομένων και με πρόσχημα πως «δεν είναι μέλη της εργοδοτικής οργάνωσης που υπέγραψε τη σύμβαση να μειώνουν τους μισθούς στα επίπεδα του κατώτατου μισθού!

-Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (Α.Σ.Ε) καλεί την Ομοσπονδία να διαβουλευτεί ώστε να εισαχθούν στον κλάδο ακόμα πιο «φθηνοί» εργάτες από Τρίτες Χώρες! Το θέμα δυστυχώς δεν το έχει αναδείξει όπως θα έπρεπε ούτε η αντιπολίτευση, που ετοιμάζει -προφανώς όπως και η κυβέρνηση- τα «κοστούμια» για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές…

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More