Πάρε τον έναν (Γεραπετρίτη) και χτύπα τον άλλο (Λευτεράκη)

0 3

Νέα, ήττα για Μητσοτάκη αυτή τη φορά με το ποδόσφαιρο.

Μπορεί τα φιλικά προς τη Ν.Δ. ΜΜΕ (σχεδόν το σύνολο, δηλαδή) να παρουσιάσουν ως επιτυχία της κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα την υπογραφή του μνημονίου με την FIFA και την UEFA (αν και εφόσον γίνει), όμως, τα πράγματα μόνο έτσι δεν είναι.

Ο Κ. Μητσοτάκης περίμενε τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, να έρθει στην Ελλάδα για το θέμα αυτό, αλλά ο Ιταλός τον έγραψε στα παλιά του υποδήματα και στέλνει έναν αντ’ αυτού. Ποιόν; Έναν από τους επτά αντιπροέδρους της Συνομοσπονδίας, κάποιον Γκρεγκ Κλαρκ.

Ψάξε βρες, δηλαδή.

Ο Μητσοτάκης, με τις… πιέσεις από γνωστό κέντρο λήψης αποφάσεων, θέλει να ανεξαρτητοποιήσει την διαιτησία από την ΕΠΟ και οι σύμβουλοι της Ομοσπονδίας να εκλέγονται από ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα, 5.000 ατόμων.

Και αυτά, ο Μητσοτάκης θα τα καταπιεί αμάσητα.

Ο Γ. Γεραπετρίτης, ο… αετός που ανάλαβε να χειριστεί το θέμα του ποδοσφαίρου μετά το Βατερλό με τον Λευτεράκη, όταν πήγε στις συναντήσεις με τους ανθρώπους της FIFA και της UEFA, ήθελε, ούτε λίγο ούτε πολύ, να πετάξει από τις συζητήσεις και τις αποφάσεις την ΕΠΟ και η κυβέρνηση να «παίξει» μπάλα με διορισμό προσωρινής διοίκησης, η οποία, φυσικά, θα ελεγχόταν όχι από την ίδια, αλλά τον… χορηγό της.

Αφού αυτό απέτυχε, ο Γ. Γεραπετρίτης επιχειρεί τώρα, στο σχέδιο μνημονίου που ετοιμάζει να περάσει τις αλλαγές σε διαιτησία και σύστημα εκλογών της Ομοσπονδίας.

Έλα όμως που οι ξένοι δεν χαμπαριάζουν από τέτοια…

Από την άλλη βδομάδα, και τον Γεραπετρίτη, θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι. Όπως έχει φάει τον Λευτεράκη… 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More