fbpx

ΠΑΣΟΚ: Συνέδριο-«κλειδί» για τις πολιτικές εξελίξεις

0 163

Σε τροχιά… εξουσίας φιλοδοξεί να βάλει το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή το Συνέδριο του κόμματος από 20 έως και 22 Μαΐου, θεωρώντας ότι οι εργασίες του θα αποτελέσουν τη βάση-εφαλτήριο για την ιδεολογικοπολιτική και προγραμματική αναγέννηση του Κινήματος σχεδόν μισό αιώνα από την ίδρυσή του.

Συνέδριο επίσης που μπορεί, ανάλογα με τις αποφάσεις του, να βάλει τη δική του σφραγίδα μέλλον της ελληνικής κεντροαριστεράς και στην προοπτική μιας “προοδευτικής διακυβέρνησης”.

Στο πλαίσιο αυτό και με κεντρικό σύνθημα “Μαζί μπορούμε” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η νέα ηγετική ομάδα απευθύνει προσκλητήριο ενότητας των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης, γεγονός που αναμένεται να σηματοδοτηθεί και από τις παρεμβάσεις στο Συνέδριο των πρωην προέδρων του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, αν και με τον τελευταίο αναμένεται ραντεβου εντός των ημερών προς αποκατάσταση των σχέσεων.

Ενότητα, ανανεωση, διεύρυνση είναι το τρίπτυχο της εποχής Ανδρουλάκη. Η ενότητα και η ανανέωση μέσω και των εσωκομματικών εκλογικών διαδικασιών σε μεγάλο βαθμό έχουν επιτευχθεί και στο συνέδριο αναμένεται να αποτυπωθεί και η διεύρυνση προς άλλους πολιτικούς χώρους. Στο κλειστό του Ταε-Κβο-Ντο θα είναι παρούσα η πρώην βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κωνσταντίνα Αδάμου η οποία ψήφισε και στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, καθώς επίσης ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος θα συμμετέχει και σε ειδική θεματική, καθώς και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη επί ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Πανούσης, ο οποίος ετοιμάζει και τη δική του παρέμβαση για την ασφάλεια, ενώ δεν αποκλείονται εκπλήξεις με την παρουσία στελεχών και προσωπικοτήτων, οι οποίοι έφυγαν αλλά φαίνεται να επιστρέφουν σιγά – σιγά στο ΠΑΣΟΚ.

Στόχος του Συνεδρίου η συμφωνία επί της αρχής του “σοσιαλδημοκρατικού προγράμματος διακυβέρνησης” και γι΄αυτό το λόγο θα γίνουν συζητήσεις σε τρία workshop:

– για την κοινωνική κατοικία, θέμα που έχει εισαγάγει ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντησή του με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα και στο συγκεκριμένο τραπέζι για το κοινωνικό κράτος θα συμμετέχει και η αρμόδια υφυπουργός της Πορτογαλίας που θα έρθει στην Αθήνα για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

– την αξιοποίηση του Ταμείος Ανάκαμψης και

– τους Θεσμούς και τη Δημοκρατία.

Οι πρώτες προσεγγίσεις-απαντήσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα νέα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα παρουσιάστηκαν από τον Νίκο Ανδρουλάκη μαζί με τον επικεφαλής του “In Social” και πρώην υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη κατα τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και με ορίζοντα τη ΔΕΘ το “πρόγραμμα διακυβέρνησης” αναμένεται να εξειδικευτεί, να κοστολογηθεί και να δημοσιοποιηθεί επισήμως ως εναλλακτική πρόταση.

Φυσικά στο συνέδριο αναμένεται να αναπτυχθεί πλούσιος προβληματισμός για το μείζον ζήτημα των συνεργασιών ενόψει πολιτικών εξελίξεων και να εκλεγεί η νέα Κεντρική Επιτροπή (300 μέλη) και ο νέος Γραμματέας του κόμματος, ο οποίος θα είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, στενός συνεργάτης και φίλος του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More