Πέντε «μνηστήρες» για τις νέες ταυτότητες

0 7

Πέντε κοινοπραξίες υπέβαλαν προσφορά για τον διαγωνισμό των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.

Χθες  Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φακέλων συμμετοχής. Συνολικά πέντε κοινοπραξίες υπέβαλαν προσφορά για τον διαγωνισμό, ύστερα από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που είχε γίνει στις 20 Δεκεμβρίου 2019.

Ο διαγωνισμός αφορά στο έργο ανάπτυξης του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ), το οποίο περιλαμβάνει και την παραγωγή των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων υψίστης ασφαλείας. Ο προϋπολογισμός του έργου θα ξεπεράσει τα 515 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κοινοπραξίες που υπέβαλαν φακέλους συμμετοχής είναι: Ένωση εταιρειών «Thales Dis France-Uni Systems», ένωση εταιρειών «Veridos Ματσούκης-ΟΤΕ-BYTE-INCM», ένωση εταιρειών «Zetes Industries-Zetes-Space Hellas-Any», ένωση εταιρειών «Idemia-Neurosoft» και η ένωση εταιρειών «Austria Card Plastikkarten Und Ausweissysteme Gesellschaft M.B.H., In Continu Et Services Societe Par Actions Simplifiee (SAS) και Inform Λύκος (ΕΛΛΑΣ) Μονοπρόσωπο Α.Ε.». 

Όπως έχει πει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, η νέα ταυτότητα θα μοιάζει με πιστωτική κάρτα η οποία θα έχει υποδομή που θα μπορεί με έναν reader να κάνει μια σειρά από δουλειές ενώ θα υπάρχει και υποδομή να έχει κανείς την ταυτότητα στο κινητό του μέσω εφαρμογής.

Οι νέες ταυτότητες – κάρτες πολίτη καθώς και τα άλλα έγραφα ασφαλείας θα ακολουθούν πλήρως τις σχετικές συστάσεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) και των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα είναι μορφότυπου ID-1 (διαστάσεων πιστωτικής κάρτας) και θα περιλαμβάνουν φυσικά και ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Επιπλέον θα διαθέτουν ηλεκτρονικό μέσο, με το οποίο θα διευκολύνεται και διασφαλίζεται η πρόσβαση του κατόχου σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως η ηλεκτρονική αυθεντικοποίηση και η λήψη εγκεκριμένων ψηφιακών πιστοποιητικών

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More