Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

0 5

Στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει για σήμερα το Εργατικό Κέντρο Αθήνας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. στις Γραμμές 1, 2, 3 (Μετρό, Ηλεκτρικός).

Έτσι, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν σήμερα οι συρμοί του ηλεκτρικού και του Μετρό (γραμμές 1,2,3 ). Από την άλλη, τα σωματεία του Τραμ που αρχικά είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, τελικά αποφάσισαν στάση εργασίας από τις 6 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Επομένως, την Πέμπτη οι γραμμές 1, 2 και 3 δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, ενώ το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 6 το απόγευμα.

Κανονικά θα εκτελούν δρομολόγια λεωφορεία και τρόλεϊ καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς τα Σωματεία των οδικών μέσων δε συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ μόνο μεμονωμένοι εργαζόμενοι αναμένεται να απεργήσουν καλυπτόμενοι από το ΕΚΑ αλλά και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στις μεταφορές (ΟΣΜΕ).

Να σημειωθεί ότι πανελλαδικά πραγματοποεί 24ώρη απεργία η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές που ελαστικοποιούν περαιτέρω στις εργασιακές σχέσεις και περιορίζουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΛΜΕ και τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, Πρόκειται για την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), την Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ), την Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων Ε.Ν (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και την Πανελλήνια Ενωση Ηλεκτρολόγων- Ηλεκτρονικών Ε.Ν (ΠΕΝΗΗΕΝ).

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 13:00 έχουν εξαγγείλει επίσης οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (έντυπα, περιοδικές εκδόσεις, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά και ιστοσελίδες), ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικά ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

Τι αναφέρει η ΣΤΑ.ΣΥ

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ., από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid-19 στάθηκαν «με υπευθυνότητα απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες και με διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αντιξοότητες, να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο.

Ωστόσο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει “εργαλείο” για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ., «είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω Ο.Α.Ε.Δ., περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής Σ.Σ.Ε. και άλλων πολλών, δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους».

Παράλληλα, διεκδικούν να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του Covid-19 εντός της ΣΤΑ.ΣΥ., στο πλαίσιο που έχουν θέσει όλα τα σωματεία, με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ Covid-19 με έξοδα της εταιρείας, καθώς και να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Φοράμε μάσκες, αλλά έχουμε και φωνή και ζωή» τονίζουν οι διοικήσεις των σωματείων της ΣΤΑ.ΣΥ., καλώντας σε συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Κανονικά οι πτήσεις

Ανέστειλαν τις εξαγγελθείσες απεργιακές τους κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματιστεί για χθες, σήμερα και αύριο οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων (AFISO), έπειτα από προσφυγή στα δικαστήρια της διοίκησης της ΥΠΑ.

Ως εκ τούτου κανονικά θα πραγματοποιούν οι πτήσεις από και προς τους ελληνικούς αερολιμένες. Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων η Aegean και η Olympic Air, αλλά και η SKY express επαναφέρουν τις πτήσεις και τροποποίησαν εκ νέου το πρόγραμμά τους

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More