fbpx

Ποσειδώνια: Πλακιωτάκης, Τραυλού ζήτησαν παγκόσμια παρέμβαση για τη λήξη της ομηρίας

0 212

Επιστρέφουν τα Ποσειδώνια με 60 εκατομμύρια οικονομικό αποτύπωμα, 1.929 εκθέτες, 88 χώρες και 30 start-ups εταιρείες από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo.

Με 1.929 συμμετοχές εκθετών από 88 κράτη και εικοσιτέσσερα συνολικά Εθνικά Περίπτερα από την Ασία, την Ευρώπη, την Βόρεια Αμερική και ένα οικονομικό αποτύπωμα που ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφουν μετά από μια αισθητή απουσία λόγο της υγειονομικής καραντίνας τα Ποσειδώνια. Χώρες με μακρά παράδοση στο ναυπηγικό τομέα όπως η Κορέα, η Ιαπωνία, η Νορβηγία ή Δανία δίνουν δυναμικά το παρών και μαζί τους θα συμμετάσχουν στα Ποσειδώνια και περισσότερες από 30 start-ups εταιρίες ενώ παράλληλα η πιστοποίηση της έκθεσης ως sustainable event δίνει μια νέα δυναμική στο θεσμό και εκτινάσσει τα οικονομικά του αποτελέσματα.

Στην έκθεση αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 18.000 διεθνείς επισκέπτες, ενώ παράλληλα με την έκθεση θα τρέξει και ένα πρόγραμμα 68 συνεδρίων και σεμιναρίων. Δέκα Αντιπρόεδροι και υπουργοί από χώρες με ισχυρή ναυτιλιακή παράδοση καθώς και η Επίτροπος Μεταφορών της Ε.Ε. θα επισπευσθούν τα Ποσειδώνια 2022. « Παρ’ όλες τις αντιξοότητες καταφέραμε να καλύψουμε το σύνολο του εκθεσιακού χώρου και πλέον καθιστάτε επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθούν πρόσθετοι χώροι» επεσήμανε με νόημα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Έκθεσης Ποσειδώνια Θοδωρής Βώκος.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου η πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών κυρία Μελίνα Τραυλού χαρακτήρισε την έκθεση ως αναγκαίο θεσμό για την ανάπτυξη και την πρόοδο του κλάδου και ως το ιδανικότερο περιβάλλον προκειμένου να αναδειχθεί ο πολυσήμαντος και πολύπλευρος ρόλος της ναυτιλίας, ενώ αναφέρθηκε και στην επιτακτική ανάγκη της ενεργειακής μετάβασης του κλάδου και την απεξάρτηση του από τον άνθρακα. Η κυρία τραυλού δεν έχασε όμως και την ευκαιρία να απευθύνει έκκληση για μια παγκόσμια παρέμβαση στο θέμα της ομηρίας των δυο ελληνικών πλοίων και την απελευθέρωση των πληρωμάτων τους από το Ιράν.

Όπως επεσήμανε με τον ποιο χαρακτηριστικό τρόπο: «Το γεγονός αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο και πρωτάκουστο. Κρατούνται δυο πλοία υπό ελληνική σημαία, κρατούνται τα πληρώματα τους ανάμεσα τους και νέα παιδιά που είναι πρωτόμπαρκα και πραγματικά πρέπει να ξεσηκωθεί όλη η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα, τα κράτη, οι πάντες για να τελειώνουμε με αυτή της ιστορία».

Στο επίμαχο αυτό θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης τονίζοντας ότι: «Η ενέργεια αυτή την ομηρίας των δυο πλοίων παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου διαταράσσει το κανονιστικό σύστημα για το δίκαιο της θάλασσας απειλεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και το παγκόσμιο εμπόριο. Καλούμε όλα τα κράτη να ενεργήσουν ώστε το απαράδεκτο αυτό γεγονός να τερματιστεί και να μην επαναληφθεί. Το δίκαιο της θάλασσα είναι το θεμέλιο για κάθε δραστηριότητα και μια αδιαπραγμάτευτη αξία». Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος του Πειραιά κ. Γιάννης Μόραλης και ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Γιώργος Πατέρας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ομίλου ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης κ. Γιάννης Μαραγκουδάκης.

Αλέξανδρος Κοντοπάνος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More